הרב עמאר ממשיך להלחם במכון 'צומת'
כהמשך למלמתו בקלנועית שבת של מכון צומת, שיגר הרב שלמה עמאר מכתב לאדם שהחליט להפסיק להשתמש בה בעקבות פסק ההלכה שלו: "ודברי המטעים ומתירים, לרוח יהיו פזורים"
(Yonatan Sindel/Flash90)
לאחר פסק ההלכה והמאבק הנחוש כנגד השימוש ב'קלנועית שבת' עם מתן כשרות של מכון 'צומת', אודותיה יצאו בחריפות הרב ציון בוארון והראשון לציון ורבה של ירושלים הרב שלמה משה עמאר, כעת מתברר כי דבריהם עושים פירות.
והנה אחד מני רבים של אדם מבוגר וירא שמים שעד כה השתמש בלי ידיעה בקלנועית שבת ולאחרונה עם היודע גודל האיסור בפירסום פסק ההלכה מאת הגר"צ בוארון החל לחדול ממעשיו.
במכתב הוקרה מיוחד ומרגש גדוש במליצות, שכתב הראש"ל הגרש"מ עמאר לאיש הנז' שקיבל את ההצעה והפסיק להשתמש עם 'קלנועית שבת' כשאל המכתב מצטרף גם הגאון רבי ציון בוארון שכידוע הינו ראש וראשון ללוחמים כנגד השימוש 'בקלנועית שבת' ושאף פסק על המשתמשים ש'אין לצרפם למניין ולהעלותם לתורה' – מהללים ומשבחים הרבנים את האדם המבוגר "אשר מקלנועית הרחיק עצמו, למרות הקושי אשר עימו"
וז"ל המכתב:
…מאד מאד שמחתי, במכתבו שקראתי ועד דמעות נרגשתי, כי את קשייו הבנתי, ומכאוביו שמעתי, ועם כל זה קיבל את הצעתי, אשרי הדור שזכה, שלמרות קושי המערכה, מקבל עליו דין כהלכה…
…בענין הפסק של הגאון הצדיק מוהר"צ בוארון שליט"א אב"ד בב"ד הגדול לערעורים, אין אומר ואין דברים שאין לשנות אמרים והשומע ינצל מכל מרורים. ויזכה לנועם ה' באורים, ובנים ובני בנים טהורים. זרזים ומזהירים, ככוכבים וספירים.
וגם קלנועית ע"י זרים, אשר לא מבני ישראל הטהורים. אינה נקיה מאיסורים, ודברי המטעים ומתירים, לרוח יהיו פזורים, וכבודו ילך בכסא גלגלים, באין אש וחשמלים, ועל ידי אדם הולכים וגם עולים, וכשאין מובילים, יתכבד ויתפלל בביתו, וה' ושכינתו איתו, ותעלה לרצון תפלתו, ותתקבל שוועתו ונאקתו, וימלא ה' בקשתו.
מייחלים ומצפים לישועת ה' ברחמים.
4 תגובות - 2 דיונים
מיין לפי
1
גם דברי הרב אליהו והרב שפירא שהתירו, לרוח ? תמשיכו
דוד ס"ט | 01-07-2016 10:36
להזמינו למוסדות של דתיים לאומים טיפשים חסרי תקנה
התירו דבר אסור
| 01-07-2016 11:10
2
במה הוא ממשיך להילחם במכון צומת???
שמעון | 01-07-2016 13:32
אנשי תשקורת מחרחרי ריב ומדון! אני רק קורא את הכתבה ואני מבין שהכותרת נכתבה רק על מנת להכתים את הרב.
הרי על קלנועית הוא כבר נלחם, אז לו היה מותג נוסף, היה כאן המשך מלחמה, אבל כאן הוא רק שיגר מכתב ברכה פרטי לאיש פרטי לברכו על קבלתו. זה הכל! למה לעשות מכל דבר רעש?