רעידת אדמה באירופה.

על אף הסקרים הרבים שחזו נצחון למחנה שתמך בהשארות בריטניה באיחוד האירופי, נתוצאות של משאל העם היו שונות ואחרי לילה מורט עצבים אירופה רושמת רגע מטלטל.

על פי התוצאות הסופיות, 51.9% מאזרחי בריטניה תמכו בעזיבת האיחוד, שבו חברה בריטניה מאז 1973, לעומת 47.9% בלבד שבחרו להישאר כחלק מהגוש האירופי.

על פי הפרסום באתר ynet, בעקבות החששות מטלטלה כלכלית ופוליטית בעקבות העזיבה צנח הלילה הליש"ט לערכו הנמוך ביותר מול הדולר מאז ספטמבר 1985. זו הירידה הגדולה בהיסטוריה ביום אחד של המטבע הבריטי. הירידות החלו לאחר שברשת ITV העריכו לאור תוצאות הביניים בסבירות של 75% כי בריטניה תעזוב את האיחוד, והן רק התגברו בהמשך, עוד לפני ההכרזה על התוצאה הסופית. במקביל לצניחת הליש"ט החלה מפולת בשווקי בעולם בעקבות ההכרעה הבריטית. מדד ניקיי היפני ירד ביותר מ-6% ומדד האנג סנג בהונג קונג בכמעט 5%. מנגד התחזק הזהב ביותר מ-6%.

הפרישה של בריטניה מהאיחוד האירופי עשויה להיות גם מכת מוות לקריירה הפוליטית של ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון, שיזם את משאל העם וקרא לאזרחי בריטניה להצביע בעד הישארות בניגוד ליריביו בתוך המפלגה השמרנית שלו, התומכים בפרישה מהאיחוד. מי שעשוי להרוויח ממפלתו של קמרון הוא ראש העיר לונדון לשעבר ועמיתו מהמפלגה השמרנית, בוריס ג'ונסון, ממובילי מחנה הפרישה. הוא מוזכר כמועמד מוביל להחליף את קמרון, ובחמישי בבוקר כתב בטוויטר: "עכשיו הזמן להאמין במדינה הזו ולהצביע בעד פרישה. בואו נהפוך את היום הזה ליום העצמאות שלנו".