הממשלה אישרה היום תכנית חירום להגדלת ייצור המים המותפלים בישראל באמצעות הפעלת מתקני הייצור בכל שעות היממה. זאת, במטרה להתמודד עם המשבר במשק המים ועל מנת להבטיח הספקת מים סדירה לתושבי המדינה, תוך שמירה על מקורות המים הקיימים.
הגדלת כמות ההתפלה תביא לייצור כולל של כ- 420 מליון קוב מים בשנת 2013, כמות הגדולה יותר מהשאיבה השנתית מהכנרת.
ההחלטה, אותה הוביל ראש הממשלה בנימין נתניהו, התקבלה לאור ירידה מתמשכת בהיצע המים הטבעי בישראל, שמקורה הן בירידה ניכרת בכמות המשקעים והן בניצול המים שהצטברו במאגרים.
בנוסף, הוחלט כי רשות המים תפעל לצמצום השפעת הזיהום ולשיקום מקורות המים בישראל. כמו כן, הוחלט לקדם תכנית להקמת מאגרי מי קולחין לשימוש מספר יישובים חקלאיים.
ראש הממשלה נתניהו הנחה להביא לאישור הממשלה בשבועות הקרובים הצעה בדבר הקמת מתקן התפלה נוסף באשדוד, כמו גם צעדים נוספים לטיפול במשבר במשק המים.
"המשימה שלנו היא להתמודד עם המשבר במשק המים ולהבטיח הספקת מים סדירה לכל אזרחי ישראל. הצלת משק המים היא עניין קריטי בחשיבותו ולכן נקדם את העניין במלוא הרצינות, כדי שהציבור ייהנה ממים מותפלים בהקדם". אמר נתניהו.
למצוא תחליף לנפט
החלטה נוספת של הממשלה מהבוקר היא התוכנית לאומית לפיתוח טכנולוגיות המקטינות את השימוש העולמי בנפט בתחבורה. על פי התוכנית, תשקיע הממשלה כ- 1.5 מיליארד ש"ח בעשר שנים הבאות ותפעל לגייס מיליארדי ש"ח נוספים ממקורות חוץ ממשלתיים.
התוכנית נועדה לגבש פתרונות שיביאו להפחתת התלות הגוברת של העולם בנפט ובמדינות יצרניות הנפט, שגורמת אי יציבות בכלכלות העולם ופוגעת באיכות הסביבה דרך פליטת מזהמים וגזי חממה.
התוכנית גובשה על ידי צוות בין משרדי, בראשות פרופ' יוג'ין קנדל, ראש המועצה הלאומית לכלכלה. במסגרת התוכנית, ייצור המדען הראשי במשרד התמ"ת מסלול ייעודי לעידוד השקעות בתחום ויסייע בליווי עסקי ורגולטורי לחברות. כמו כן יגביר המשרד את השקעותיו במחקר ופיתוח בתחומים אלו.
לשם יישומה, ימונה מנהל לתוכנית במשרד ראש הממשלה, אשר ירכז את שיתוף הפעולה בין כל הגורמים הרלוונטיים בממשלה; משרדי התמ"ת, התשתיות, האוצר, הביטחון, הגנת הסביבה, המדע, התחבורה, החקלאות ועוד. בנוסף יפעל להגביר את שיתוף הפעולה בין הממשלה לגורמים חוץ ממשלתיים- ממשלות זרות, חברות ישראליות ובינלאומיות וארגונים העוסקים בנושא.
שר התמ"ת, שלום שמחון, שבמסגרת משרדו ייושם חלק הארי של התכנית ואשר חתום על התוכנית יחד עם ראש הממשלה, ציין כי "התכנית רותמת את יכולותיה הטכנולוגיות והמדעיות של ישראל לטובת מימושו של יעד אסטרטגי, הן ברמה הלאומית והן ברמה העולמית".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים