הרב חיים ברוך:

'אם המטרה היא לחזק את החייל אז לא צריך עצרת'

ראש מכינת עצמונה מביע הסתייגות מקיום העצרת הערב ומבהיר כי אם מטרתה הייתה לחזק את הרמטכ"ל הייתה הצדקה לקיומה. "יכול להיות שצה"ל בלחץ ציבורי ייכנע – אבל אנחנו רוצים את זה?"

'אם המטרה היא לחזק את החייל אז לא צריך עצרת'
צילום: (צילום מסך מתוך ערוץ היוטיוב של מכינת עצם בית מדרש וירטואלי)

ראש מכינת עצמונה, הרב חיים ברוך, התייחס היום (שלישי) לעצם קיומה של עצרת התמיכה בחייל שצפויה להיערך הערב בכיכר רבין והביע הסתייגות מקיומה.

"אם העצרת תפקידה לחזק את הרמטכ"ל ושר הבטחון לדאגה שלהם לכל חייל, בוודאי שהיו יוצאים אוטובוסים, אבל אם התפקיד של העצרת הוא לחזק את החייל, נראה לי שזו לא המשימה ולא המטרה ולא המגמה של כולנו", אמר הרב ברוך בראיון לרדיו 'גלי ישראל'.

הרב ברוך הוסיף כי "כולנו מבינים שהלב של כל המלחמה זה שר הבטחון והרמטכ"ל, ונניח שהלב הזה מחליט שאת אחד החיילים הוא רוצה לנטוש. ועושה את זה מתוך דאגה לבטחון ולמדינה. מה יעשה אותו חייל, ילחם בלב? יגיד ללב שהוא חלש? יגיד ללב שהוא לא עובד טוב?".

הרב ברוך התייחס למאבק של האזרחים למען שחרור גלעד שליט תוך שהוא מבקש לא להתעלם מתוצאות שחרורו של שליט: "מה היה אצל גלעד שליט, המדינה רצתה שהוא יגיע הביתה, אבל כשהמשפחה שלו התחילה במסע להחזרת גלעד שליט, אז זכינו וגלעד שליט הגיע הביתה, אבל החלשנו את כל האומה. בהצלת הפרט החלשנו את הכלל המשותף".

"בכל מבצע 'צוק איתן' המשימה המרכזית של המחבלים הייתה לחטוף חיילים. הצליחו לחטוף את הגופות של הדר גולדין ואורון שאול. אם המשפחה של אורון שאול תעשה עצרות למענו, יכול להיות שצה"ל בלחץ ציבורי ייכנע – אבל אנחנו רוצים את זה?".

בסוף דבריו ערך הרב ברוך חלוקה בין מטרות העצרת והוסיף כי "אם מטרת העצרת היא לחזק את הרמטכ"ל – אני הראשון שאהיה שם. אם העצרת מטרתה לחזק את החייל, אז למה צריך עצרת? החייל הוא חלק ממערך שלם, הכלל קודם לפרט".

תגובות

16
15
משה
19.04.16

מי לחץ עליך אדוני הרב שאתה מגיב בצורה זו?? מה אתה מצפה לקבל מהצבא ומהרמטכל ? תגובתך מוזרה בעיני מאד. העצרת באה לתמוך בחייל ובהוריו ואל תקשר זאת לרמטכל שטעה בגדול כאשר מיד החליט מה עשה החייל עוד לפני החקירה !!!!!!!!!!!!!!! מי זה מכינת עצם???????????

14
מעניין מה תאמר לתלמידיך שלקראת גיוס
19.04.16

כמה התחכמות יש בתגובתך כמה פעמים התרומם האגודל שלך כשניסית להסביר זאת לתלמידים שאתה שולח גם לחזית.

13
יוד
19.04.16

אתה רואה במיקרו בלבד האירוע של החייל נופל משמיא כדי להראות שרוח העם היא הכי טבעית הכי ישרה .הכי מוסרית.ולצערי מערכת הבטחון מנסה לחנך את העם לפי קוד מוסרי נוצרי.לא יהודי.יש לי את מלוא ההערכה לאנשים שכל חייהם לבטחון המדינה.אך יש מוסר יהודי בסיסי שהעם אומר זאת זמן רב.המלך ערום. הפוליטיקאים מצליחים לרמות אותו בבחירות .אך זה לא יימשך זמן רב. האמת תצא לאור