המוצר שהפך בשנים האחרונות לאחד הסמלים המובהקים של החמץ מקבל השנה, לראשונה אי פעם, כשרות לפסח.

על פי הדיווח של עיתונאי 'ישראל היום', יהודה שלזינגר, מדובר בבירה של מבשלת 'מידן' המייצרת במהלך השנה בירה ללא גלוטן. מלבד הכשרות לפסח קיבלה הבירה גם את התווית "ללא חשש קטניות" וזאת בעקבות הרכיבים שלה המכילים סילאן, כשות (צמח שמוסיף את המרירות של הבירה), שמרים, סוכר חום ומים. כידוע, מה שהפך את הבירות למוקצות בפסח הוא המרכיבים חיטה או שעורה שבבירות שנחשבות לחמץ גמור. במקרה הזה, מכיוון שמדובר בשתייה המיועדת לאנשים הנזהרים מגלוטן, אין את אותם מרכיבים בעייתיים.

אוריה מידן, בנו של בעל מבשלת הבירה, מספר ל'ישראל היום': "בקיץ 2009 אבא שלי, בריאן, אובחן בצליאק. גילוי המחלה הביא לשינויים בתזונה שלו ושל משפחתנו, שכללו בין השאר הפסקה של שתיית בירה. החיפוש אחר בירה טובה ללא גלוטן הביא אותו לנסות וליצור בירה כזו בעצמו".

אוריה מספר כי "המבשלה נקייה מגלוטן בכל ימות השנה והשנה בפעם הראשונה אנחנו מייצרים בירה כשרה. מדובר בבירה קלילה וקצת מרירה".
שלזינגר מוסיף כי הבירה אף זכתה לכשרות מהדרין בד"ץ בית יוסף, הנחשבת מאוד בציבור הדתי. לדברי אוריה: "אין חשש שאנשים ייבהלו מהמוצר. גם כתוב על הבקבוק בגדול 'כשר לפסח', וגם כיום כבר פחות נזהרים. בימינו יש ביסקוויטים שנראים אותו דבר וכשרים לפסח, ביסלי וגם לחמניות כשרות לפסח. יש הכשרים. היום פחות נבהלים ממה שקרוי 'מראית עין'".