מתח ב'חורבה'? לא בשבת הראשונה - סרוגים

מתח ב'חורבה'? לא בשבת הראשונה

למרות המתחים בין חרדים לדתיים לאומים, השבת הראשונה של בית הכנסת 'החורבה' עברה בהרמוניה נפלאה ואפילו בתפילת הותיקין שבה רוב המתפללים היו חרדים נאמרה התפילה לשלום המדינה.

אליעזר שפר, חדשות סרוגים
מתח ב'חורבה'? לא בשבת הראשונה
  הרמוניה (פלאש 90)

כל החששות נעלמו והמתחים התפוגגו כאשר אביתר אילן, הגבאי של בית הכנסת "החורבה" בעיר העתיקה ירושלים עמד בשבת פרשת ויקרא (ה' בניסן תש"ע 20.3.2010) על הבימה המרכזית וקרא בקול רם בשפה ברורה ונעימה את התפילה לחיילי צבא ההגנה לישראל ואת התפילה לשלום המדינה: "ברך את מדינת ישראל ראשית צמיחת גאולתנו".

למרות שבתקנון בית הכנסת "החורבה" נאמר: "בשבתות ובימים טובים תאמר תפילה לשלום המדינה ולחיילי צה"ל", נפוצו שמועות אודות האפשרות שהתפילה לשלום המדינה לא תאמר כבר בשבת הראשונה לחנוכת בית הכנסת.

כאמור, החששות הללו התבדו וגם במנין הראשון "ותיקין" שבו התפלל הציבור החרדי ברובו, נאמרה התפילה לשלום המדינה ללא שום התנגדות.

התפילה הראשונה בשבת בבית הכנסת "החורבה" התנהלה בהתרוממות הרוח, מלווה בחזנים ובמקהלות, והתקיימו בה שני אירועים מיוחדים:
"שבת חתן" לקראת נישואיה השבוע של נכדת הרה"ג הרב שמחה הכהן קוק שליט"א, שאף השמיע שתי דרשות מרכזיות. וברית מילה לנין של הר' גדליה שרייבר, נשיא בית הכנסת המרכזי "ישורון" בירושלים. לרך הנולד למשפחות של הרב אלקבץ מטבריה וסיבליה מירושלים ניתן השם נועם.

לבית הכנסת "החורבה" המנוהל בשותפות של החברה לשיקום ולפיתוח הרובע היהודי בעיר העתיקה והקרן למורשת הכותל המערבי מונו עד עתה: מר אביתר אילן – הגבאי, הרב דוד לפידות – מנהל, והרב צבי גרינשפן – גבאי.

הגבאים ניהלו את כל התפילות והעליות לתורה, ובימים אלה פורסם המכרז לתפקיד של רב "החורבה" שאמור להיות תפקיד חשוב ומשמעותי מאוד.

לזכרו של הארכיטקט ישעיהו אילן ז"ל
הארכיטקט ישעיהו אילן ז"ל מרצה בכיר בטכניון, שעבר לגור ברובע היהודי בעיר העתקיה ירושלים לאחר שחרורה, היה הראשון שהגיש תוכנית ארכיטקטונית מפורטת לשיקום בית הכנסת "החורבה", ובו זמנית עיצב בתי כנסת נוספים בכל רחבי הארץ.

כתושב המקום הכיר היטב מקרוב והיה אף היחיד והראשון שהשיא את ביתו במתחם של החרב של "החורבה". למרות שחלום חייו היה להיות שותף פעיל בשיקום "החורבה", לא זכה לכך בחייו.

כאשר עלה בנו, אביתר אילן, הגבאי של בית הכנסת "החורבה" על הבימה בשבת הראשונה לחנוכת בית הכנסת וקרא את התפילה לשלום מדינת ישראל, עלתה לנגד עיניהם של רבים מהמתפללים, דמותו של אביו הארכיטקט ישעיהו אילן ז"ל.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
LIVE

עכשיו בשידור חי i24: נתניהו בוושינגטון; עסקת חטופים על הפרק

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
2 תגובות - 2 דיונים מיין לפי
1
תפילה לשלום המדינה?
חרדי | 21-03-2010 15:23
אני מכיר לא מעט דתיים לאומיים שהפסיקו לומר את התפילה הזו מאז חורבן גוש קטיף, וכדאי שכל ה"כיפות הסרוגות" יעשו כמותם! איך אפשר להתפלל לשלומו של שלטון הרשע שמחריב ישובים ומנשל יהודים מאדמתם ומרכושם ומשליך אותם בביזיון לאשפתות?! המדינה הזו היא רק אמצעי כדי שנוכל לשרוד את שארית הגלות בארץ ישראל עד לביאת גואל צדק, אבל איך אפשר לקרוא לזה "ראשית צמיחת גאולתנו"?!! צריכים לחזק את המדינה ואת הצבא כי בטחונם של המליוני יהודים תלוי בהם, אבל צריכים גם לקרוא לילד בשמו - כלשון התפילה ממשלת זדון תעביר מן הארץ!
2
אדריכל ישעיהו אילן
ענן | 22-05-2010 10:11
אדריכל ישעיהו אילן ז''ל הייה איש משיכמו ומעלה