התקרית בחברון: העדות שצפויה להציל את החייל
ממצאי תחקיר שנערך לבקשתו של מנכ"ל מד"א מעלים כי לאורך כל האירוע היה חשש כי על גופו של המחבל יש מטען, חשש שהביא את החבלן הצבאי להורות שלא לטפל במחבל
כארבעה ימים לאחר התקרית בחברון , בה חייל צה"ל חיסל מחבל ערבי שהגיע לרצוח חיילים, גרסה נוספת שמתפרסמת היום (שני) צפויה לשפוך אור על התקרית ולהצדיק את התנהלותו של החייל שבחר לירות במחבל על אף שזה היה מנוטרל מחשש שיש עליו מטען חבלה שסיכן את כל מי שעמד בקרבתו.
על פי הדיווח בערוץ 10, מתחקיר פנימי שנערך לבקשתו של מנכ"ל מד"א, אלי בין, מי שהורה לפראמדיקים ששהו בזירת הפיגוע לא לטפל במחבל הוא החבלן הצבאי שהגיע לזירה, והוראתו נותרה תקפה גם לאחר חיסולו של המחבל.
מממצאי התחקיר עולה כי לכל אורך האירוע, מרגע נטרולו של המחבל ואף לאחר חיסולו, היתה הוראה מהחבלן לצוותים להתרחק ולא לטפל באותו מחבל בגלל החשד שהוא נושא על גופו מטען חבלה שעשוי להתפוצץ.
ראוי לציין כי התחקיר המדובר סותר את ממצאי צה"ל, שלפיהם כבר לא היה חשש למטען בזמן הירי – ושהובילו לחשדות נגד החייל בסעיפי רצח.
כזכור, יממה לאחר פרוץ הסערה, בשיחה עם קרובי משפחתו הסביר החייל את התנהלותו ואמר כי "הוא (המחבל; ג"ע) לבש מעיל עבה ובשל כך חששתי שהוא עומד להפעיל חגורת נפץ. לאחר שראיתי שהמחבל זז, יריתי לעברו. עשיתי את הדבר הנכון בזמן הנכון על מנת למנוע הרג חפים מפשע. פשוט חששתי שהמחבל יפוצץ את עצמו עם מטען החבלה".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו