הבחירות לנשיאות ארצות הברית אמנם נמצאות רק בשלבים המוקדמים, אך זה לא מונע מהמועמדים השונים לצאת בהצהרות על היום שאחרי.

הילרי קלינטון, המועמדת מטעם המפלגה הדמוקרטית לנשיאות ארצות הברית, ורעייתו של נשיא ארצות הברית לשעבר, ביל קלינטון, נאמה היום (שני) בכנס של איפא"ק, והתייחסה, בין היתר, ליחסים בין ישראל לארצות הברית והצהירה כי "הדבר ראשון שאעשה כשאבחר הוא להזמין את ראש ממשלת ישראל לבית הלבן לביקור".

קלינטון התייחסה, כאמור, ליחסים ההדוקים בין ארצות הברית לישראל ועל השלכותיהם על העולם כולו: "שיתוף הפעולה בין ישראל לארצות הברית הציל הרבה מאוד חיים של ישראלים במהלך התקפות הטילים על ישראל. אם אהיה נשיאה לא נאפשר לאיש לחשוב שאפשר להפריד בין ישראל לארצות הברית ולפגוע במחויבות הזאת".

קלינטון הוסיפה והבהירה כי ישראל חזקה הוא אינטרס של ארצות הברית: "אמריקה זקוקה לישראל חזקה. ארצות הברית חייבת להמשיך ולספק לישראל מערכות הגנה ואת הטכנולוגיה המתוחכמת ביותר כדי להגן על בטחונה. כולנו חולקים את אותה מחויבות בלתי מתפשרת לשלומה וביטחונה של ישראל".

על גל הטרור השוטף את הארץ בחצי השנה האחרונה, אמרה קלינטון כי "הנשיא החדש לא יוכל להתעלם מהמצב בישראל, זאת לא אופציה שקיימת. זאת תהיה טעות איומה מצדה של ארצות הברית לזנוח את בעלי הברית שלנו. ישראל מתמודדת עם טרור בלתי פוסק של סכינאות והפצצות וההתקפות הללו חייבות להיפסק מייד".

קלינטון הוסיפה כי המנהיגים הפלסטיניים חייבים להפסיק את החגיגות שבאות בעקבות האלימות ואת התמיכה הכספית במשפחות המחבלים". המועמדת לנשיאות ארצות הברית הדגישה כי "הגיע הזמן שאירופה תכריז על חיזבאללה כארגון טרור".

כאמור, אם לא יקרה דבר בלתי צפוי, קלינטון צפויה לכבוש את ראשות המפלגה הדמוקרטית ותתמודד דרכה על נשיאות ארצות הברית, כאשר המועמד הרפובליקני המוביל הוא המיליארדר דונלד טראמפ.