"בלב כבד": הרב נויבירט עוזב את 'אוהל ארי'
רב קהילת 'אהל ארי' ברעננה, הרב רונן נויבירט, הודיע היום כי הוא עוזב את קהילתו ועובר להקים מרכז לחוויה רוחנית בתל אביב. "זו החלטה לא פשוטה"
רב קהילת 'אוהל ארי' ברעננה, הרב רונן נויבירט, הודיע היום (ראשון) כי הוא ומשפחתו החליטו לעזוב את קהילתו, לאחר כשמונה שנים בהן עמד בראשה, בעקבות מעברו הצפוי לתל אביב.
בהודעה שפרסם הרב נויבירט בדף הפייסבוק שלו, הוא כתב: "עכשיו זה רשמי. אני עוזב את רעננה ועובר לתל אביב. לפני כחודש, אחרי שמונה שנים בהן זכיתי לשרת את קהילת 'אוהל ארי' המדהימה, הודעתי לקהילה שבגמר שנת השבתון שלי באלול הקרוב, אני עובר לתל אביב כדי להקים מרכז לחוויה יהודית".
הרב נויבירט סיפר על התחושות שקדמו לקבלת ההחלטה: "זו החלטה לא פשוטה. אנו מאוד אוהבים את חברי הקהילה ומחוברים אליהם בלב ובנפש. למיטב ידיעתי אוהל ארי היא הקהילה הגדולה ביותר בארץ. למעלה מ-1000 איש פוקדים את בית הכנסת בכל שבת, 1500 בימים נוראים. במניין המרכזי בקבלת שבת יש כ-700 מתפללים מתוכם כ-250 נשים ונערות. התפילה והשירה המשותפת של ציבור כה גדול, מייצרת חווית תפילה שקשה מאוד למצוא במקומות אחרים, ולא בכדי המקום הפך לאבן שואבת לצעירים ולצעירות".
הרב נויבירט התייחס לסיבה שהביאה אותו לעשות את המהלך: "אני מניח שרבים שקוראים עד כאן שואלים: אז מה קרה? למה אתה עוזב? מה לא היה לך טוב? הכל מצוין ברוך השם. אני לא עוזב כי לא טוב לי, איני פורש בגלל שאני לא מאותגר, או בשל כל סיבה אחרת. לא הציעו לי משכורת טובה יותר או משרה בכירה יותר. יש סיבה אחת ויחידה לשינוי. תחושת שליחות".
לדבריו: "אני מאמין בכל לב, שבכל שלב בחייו של אדם הוא צריך לעשות חשבון נפש ולשאול היכן הוא נצרך ביותר, כדי למלא של שליחותו. הדבר קל ביותר לכל אחד מאיתנו הוא להישאר בסביבת הנוחות שלו, עם העבודה הבטוחה והסביבה התומכת. אנו חיים את חיינו על "טייס אוטומטי" ולא עוצרים לעיתים לשאול – 'מה השליחות שלי בחיים?'. את חשבון הנפש האישי שלי ערכתי בשנה האחרונה ולאחר מסע ארוך של התבוננות פנימית, הגעתי למסקנה שאת המשך השליחות שלי עלי לבצע בתל אביב".
"החברה הישראלית נמצאת היום בתהליך של התחדשות יהודית. צעירים רבים מחפשים חיבור מחודש ליהדות ולמסורת. הם סולדים מהממסד הרבני ומהפוליטיקה הדתית, אך בד בבד צמאים ליהדות אותנטית בגובה העיניים, יהדות לא מתנשאת ולא שופטת. זכיתי ב-15 שנה האחרונות לערוך למעלה מ-800 חופות לזוגות חילוניים, כולן בהתנדבות מלאה. כמעט בכל פעם אני שומע את המשוב הבא: "בחרנו לעשות חופה כדת משה וישראל לא מרצון אלא מכורח (בגלל לחץ משפחתי, לחץ חברתי, חשש מהסטטוס של הילדים וכו'). בדיעבד אנו חייבים לומר לך שהחופה היתה החלק המשמעותי ביותר בחתונה שלנו". כאשר מגישים את היהדות בצורה הנכונה, כמעט כל ישראלי יכול למצוא את החיבור אליה".
הרב נויבירט מוסיף כי "השינויים התרבותיים והמהפכות החברתיות בישראל מתחילים היום בתל אביב. בליבה של העיר העברית הראשונה חיים מאות אלפי צעירים, מהמובילים בתחומים רבים במדינה. יש היום הזדמנות מיוחדת לחולל שינוי רוחני בתל אביב. איני מדבר על החזרת אנשים בתשובה. אני מדבר על החזרת היהדות ליהודים!!! היהדות היא נכס של כל היהודים ולא רק של המגזר הדתי וצריך לגאול אותה מן המגזריות שלה. יחדיו עם מספר שותפים נאמנים – דתיים וחילוניים, אנו מקימים מרכז גדול לחוויה יהודית שיקרא שמו בישראל: 'חברותא' – יהדות בנוסח תל אביב".
הרב נויבירט הסביר כי "מרכז זה יהיה הבית לכל סוגי החוויה היהודית, תורה וחברה, שבתות וחגים, תפילות וקבוצות לימוד ושיח. לבית הזה ייכנסו דתיים, חילוניים ומסורתיים, ללא התנשאות וללא פטרונות. אף אחד לא ירגיש נחות ואף חבר לא ישפוט את חברו. איננו באים ל"הראות את האור" לשום אדם, אלא לסלול דרך לכל אחד ואחת לתבוע בעלות על היהדות שלהם. יחדיו נקים קהילה שתצמח ותמשוך לקרבה מאות ואלפי אנשים מכל הסוגים בתל אביב. יחדיו נוכיח לחברה הישראלית שניתן לבנות אחדות לא רק בזמני טרגדיה ומלחמה אלא גם בזמני שלום סביב הזהות יהודית כגורם שמלכד את כולנו".
"בשביל החזון הזה, אני נאלץ בלב כבד לקרוע את עצמי מהקהילה שאני כל כך אוהב ואליה אני כה מחובר", חתם הרב נויבירט.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו