אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

לט"ו בשבט: מתכון לאוסובוקו ברוטב פירות יבשים

לכבוד ט"ו בשבט, צפו בשף דוד קז'ולטי מראה איך להכין אוסובוקו ברוטב של פירות יבשים, ירקות שורש ותבלינים חמים. מתכון לאוסובוקו מצולם ומודרך

לט"ו בשבט: אוסובוקו ברוטב פירות יבשים
  אוסובוקו ברוטב פירות יבשים (יח"צ)

השף דוד קז'לוטי מדגים איך עושים אוסבקו ברוטב פירות יבשים מיוחד לט"ו בשבט

מצרכים

2 חלקי אוסובוקו

פירות יבשים (דבלים, משמשים, שזיפים, אגוזים, שקדים)

תבלינים "חמים" – זרעי אניס, מקל קינמון

סוכר חום דבש

רוטב סילן

3 גזרים

2 סלקים קטנים

1 שורש פטרוזליה

1 בצל

צנצנת ציר בקר

אופן ההכנה

מקרמלים את הסוכר החום

מוסיפים את התבלינים החמים

מוסיפים חצי צנצנת סילן, חצי צנצנת דבש, ומעט מים

מוסיפים את הפירות היבשים, מערבבים עם הרוטב ומניחים בצד.

 

במחבת אחרת מחממים, עוטפים את האוסבוקו עם פלפל שחור וקמעט קמח ומתחילים לצרוב עם מעט שמן חם. לאחר שהאוסבוקו השחים, מוצאים אותו לנוחה קצרה על מגש או צלחת.

במחבת הזאת צורבים את ירקות השורש החתוכים לשניים, כשהם מגיעים לההשחמה קלה מניחים בצד עם האוסבוקו

כעת שופכים ציר בקר למחבת (ציר בקר הוא ציר שהתבשלו בו עצמות בקר וירקות שורש למשך לילה שלם) כשמבעבע מחזירים אליו את נתח האוסבוקו, מרטיבים ומספיגים אותו ברוטב הציר ומוסיפים אליו בהמשך את ירקות השורש ואת תכולת מחבת הפירות היבשים.

מכסים עם נייר אלומיניום ומכניסים לתנור למשך 4-5 שעות.

==

המתכון באדיבות מסעדת סומסה למהדרין ברמת גן בהשגחת הגר"ש מחפוד.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו