מיכל פרומן, כלתו של הרב מנחם פרומן ז"ל, שנפצעה אתמול (שני) בפיגוע דקירה ביישוב תקוע בעת ששהתה במחסן לבגדי יד שנייה, שחזרה היום את רגעי האימה.
"אתמול הייתי בתחושות של 'אני לא מאמינה מה קרה לי'. המחשבות לא מפסיקות. לא מבינה מה רוצים ממני מהשמים מה באים להגיד לי. היו לי גם הרבה מחשבות על חוסר האונים שהייתי בו. לא נאבקתי. הייתי די בשוק. גם כשראיתי את הסכין לא האמנתי שהוא באמת בא לדקור אותי. בכלל חשבתי שזה נער מהיישוב שבא לחפש מישהו", סיפרה פרומן בריאיון לג"צ ממיטתה בבית החולים.
פרומן שחזרה את הרגעים שקדמו לפיגוע: "הלכתי לחנות יד 2 כדי לקנות נעלי ספורט לבת שלי לשיעור ספורט. שתי בנות עמדו בפתח החנות ואני הייתי יותר בפנים. הנער נכנס ומלמל בערבית והמוכרת לא הבינה אותו. הוא המשיך למלמל והיא כבר הבינה וצעקה לו 'תעוף מכאן' ואמרה שתקרא לביטחון".
"פחדתי שמהצעקות שלה הוא ייבהל ויעשה לי משהו", סיפרה פרומן. לדבריה: "הוא (המחבל; ג"ע) הסתובב והיה מבולבל ומבוהל. פתאום הוא הסתובב כדי לצאת החוצה ואחרי כמה רגעים הוא חזר. שאלתי אותו מה הוא עושה פה ומה הוא צריך. חשבתי שאקלוט את שפת הגוף שלו אבל הוא המשיך למלמל. הצעדים שלו נעשו מכווני מטרה. הוא הסתכל לי בעיניים תוך כדי שהוא מתקדם לעברי. נבהלתי ולקחתי שני צעדים אחורה, הרמתי את הידיים כדי להגן על עצמי ואז הוא דקר אותי דקירה אחת ונפלתי".
פרומן סיפרה גם על חזותו של המחבל ואמרה כי "הוא היה נער. הוא אפילו מרחוק דמה לנער ביישוב בערך בגילו. אחרי שמלמל בערבית אמרתי אולי הוא עובד כאן ומחפש את החבר'ה שלו. לא עזר שאני 30 שנה מתנחלת ולא דמיינתי את הסיטואציה. כשזה קורה אתה לא מאמין. תודה לאל שהוא לא המשיך לדקור אותי כי לא היה מי שיאבק בו והוא היה הורג אותי. הוא דקר פעם אחת ורץ החוצה".
פרומן המשיכה ואמרה כי "הוא היה נראה אבוד. הוא עשה את זה כאילו מישהו שלח אותו לעשות איזה וי. אם הוא היה רוצה להרוג אותי הוא היה משקיע בזה קצת יותר".
בהמשך אמרה פרומן דברים מפתיעים: "יש משו בזה שמקרבים אליך סכין. המלחמה הזאת מקרבת. זה דבר מאוד אישי שמקרבים אליך סכין. הרגשתי קרובה אליו. תהיתי מה עבר לו. למה עשה את זה מה רצה בזה. האם רצה להיות חלק מהשהידים להיות חלק מאיזה משו. אני לא יודעת. היה נראה כאילו הוא בא לדקור ולברוח. בא להשיג איזו מטרה שהיא לא להרוג אותי".
ראוי לציין כי גם שאר בני משפחתה של פרומן שיגרו מסרים זהים של פייסנות ושלום. אמש, אמרה הדסה פרומן, אלמנתו של הרב מנחם פרומן, לערוץ 10 כי "היא (מיכל; ג"ע) ניסתה לחבק אותו ולעזור לו".
מי ששיגר מסר דומה של שלום הוא בעלה של מיכל, אלישיב (שיבי) שאמר: "אנחנו חושבים שצריך מאבק בלתי מתפשר בשליחי המוות האלה ולגרש את משפחותיהם לעזה, ומאידך גיסא להגביר את החיים אצלנו ואצל הפלסטינים, החיים ינצחו את המוות".
מה דעתך בנושא?
14 תגובות
0 דיונים
אוראור
לגמרי לא אמיתית הבחורה הזאת!
00:26 24.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אוראור
תסמונת האישה המוכה - מזוכיזם - תקראו לזה איך שתרצו - אבל מה שבטוח שהבחורה הזאת לגמרי לא בסדר בנפשה - ולא משנה איך מכנים את זה!
19:32 07.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אוראור
לגמרי לא אמיתית הבחורה הזאת!
00:26 24.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אוראור
תסמונת האישה המוכה - מזוכיזם - תקראו לזה איך שתרצו - אבל מה שבטוח שהבחורה הזאת לגמרי לא בסדר בנפשה - ולא משנה איך מכנים את זה!
19:32 07.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יהודה
מיסיונרית
22:50 23.01.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נירה אייזנשטט
מה יש בתוך הנשמה של האישה הזו ? רק אהבה , חמלה , חסד. חזקי ואמצי . אני הייתי יורה בו בשמחה ואפילו לא חושבת פעמיים , אבל אני שמחה...
מה יש בתוך הנשמה של האישה הזו ? רק אהבה , חמלה , חסד. חזקי ואמצי . אני הייתי יורה בו בשמחה ואפילו לא חושבת פעמיים , אבל אני שמחה שכאלו הם היהודים . אנשים של אהבה.
המשך 15:05 22.01.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
א
אם את רוצה סוכת האבלים של המשפחה שלו פתוחה את יכולה ללכת לנחם אותם... רפואה שלמה בנפש ובגוף
13:29 22.01.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לא שמענו שמישהו גמר את ההלל!
23:29 20.01.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דוד
תגיירי אותו והתחתנתי איתו
12:34 20.01.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ו
מנגנון הגנה נפשי. זה יכול לקרות במצבים טראומטיים. זה אכן לא טוב שהיא פרסמה את רגשותיה בציבור, אבל אל תכעסו עליה שהיא מרגישה כך. נשמע שהיא זקוקה לטיפול.
12:31 20.01.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר