פקחי הרבנות תפסו זיוף כשרות בירקות עלים שצויינו ללא חרקים.
שקיות של המותג 'ירוק מהכפר' מהמושב שדה משה בחבל לכיש, שווקו בחנויות באזור הצפון, כשהן מתוארות כמוצר ללא חרקים. אלא שבאחת השקיות נמצאה חיפושית, מה שהדליק נורה אדומה אצל משגיח כשרות באזור חיפה. סימן נוסף היה שתכולות השקיות עליהן נכתב 'פטרוזיליה' הכילה עלי בייבי.
בדיקה נוספת העלתה כי משקל העלים לא תאם את המשקל שצוין על גבי האריזה, ובנוסף נכתב על המוצר כי הוא מיבול 'היתר מכירה'.

משגיח הכשרות העירני, פנה לחיים מלכה רכז היחידה הארצית לאכיפה בכשרות וזה פנה לחברת 'ירוק מהכפר' כדי לאמת את הדברים. ספי גוזלן מחברת 'יבולי הכפר' הודיע למלכה, כי מדובר בזיוף. לדבריו למעט 'עלי כרוב' הוא כבר מזמן לא אורז יבולים בשקיות עליהן צוין 'היתר מכירה', בנוסף הוא שם לב כי השקית של עלי הבייבי, במקור הייתה שקית לעלי פטרוזיליה, וכפי הנראה בתמונות, מדובר בהלחמה שנעשתה בצורה ידנית ולא באריזה במפעל – מה שמחזק את החשד כי מדובר בזיוף. את מכתבו מסיים גוזלן במילים: "אשמח לקבל פרטים אודות המזייף ולפעול כנגדו בכל האמצעים".
ברבנות לא עצרו כאן, ופנו למקום בו התגלו השקיות המזויפות, חיים מלכה מתאר לסרוגים, כיצד עברו על חשבוניות ותעודות המשלוח של בעלי העסק כדי להצליב את המידע כדי לאתר את המקור של השקיות החשודות. ככל הנראה השתמש המשווק בשקיות ישנות של חברת 'ירוק מהכפר' כדי להכניס תכולה של עלי ירק אחרים, כשהוא אינו מקפיד לא על שם המוצר, לא על המשקל וגם לא על הניקיון מחרקים בעלים.

לאחר כמה הצלבות נמצא כי השקיות המזויפות הגיעו במשלוח מ"סחר שיווק עמרם" במושב אחיהוד, העוסק בשיווק ירקות עלים ללא חרקים. אלא שברבנות גילו כי המשווק אינו נתון תחת השגחה כשרותית כחוק. הרבנות הוציאה הוראה לכלל המשגיחים שלא לאשר קליטה של כל תוצרת מהמשווק מכל סוג שהוא, עד להודעה חדשה, גם אם יש עליה ציוני כשרות.

בשיחה עם הבעלים של 'סחר שיווק עמרם' הוא אומר כי מדובר בטעות נקודתית. "הייתה שקית אחת שהייתה פתוחה והם טוענים שככה היו כולם. על שקית אחת מתוך אלף שקיבלו לא צריך לעשות רעש. זה טעות, הייתה תקלה וזה טופל. המשגיחים עובדים על הדבר הזה".

לסרוגים נודע כי השקיות החשודות שווקו רק באזור הצפון – חיפה, הקריות עכו וכרמיאל ובעיקר במסעדות ואולמות אירועים ולא ברשתות השיווק. עם זאת, המליץ חיים מלכה לצרכנים לקנות רק ממשווקים מורשים שיש להם תעודת כשרות של הרבנות. בנוסף יש לשים לב כשקונים ירקות עלים לסימנים המחשידים: תכולת השקית לא תואמת את מה שכתוב על האריזה, משקל התוכן שונה ממה שצוין על השקית ולבדוק האם נראה כי השקית נסגרה בהלחמה ידנית או באמצעות סגירה בבית האריזה.


מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
20:36 07.03.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר