לנגד עיניהם המשתאות של סטודנטים להוראה מסמינר לוינסקי הפך דיון שהתקיים הבוקר (ג') בוועדת החינוך לזירת התגוששות פוליטית, כאשר חה"כ מסעוד גנאים, ג'מאל זחאלקה ומוחמד ברכה עזבו בזעם את אולם הישיבה.
הח"כים הערביים יזמו את הדיון לאחר שקראו בתקשורת כי בכוונת משרד החינוך לתת עדיפות לסטודנטים ערביים בוגרי שירות לאומי בקבלה למקצוע ההוראה.
"הדיון הזה אינו פוליטי", אמר ח"כ ברכה. "אני מבקש מיו"ר הוועדה להתייחס אך ורק להחלטה של משרד החינוך לתת 30 נקודות זכות לבוגרי שירות לאומי ערביים, וזאת בהשוואה ל-15 נקודות זכות המתקבלות בגין תואר ראשון. זהו מצב שאינו פרופורציונלי ופוגע במערכת החינוך".
ח"כ זחאלקה הוסיף כי בשל העדפת בוגרי שירות לאומי, מועמדים שאינם מצטיינים בלימודים יתקבלו כעובדי הוראה וישפיעו לרעה על מערכת החינוך.
ציון שבת ממשרד החינוך, אמר כי המידע שהועבר לחברי הכנסת אינו נכון. "נושא הקריטריונים בהעדפת מועמדים נמצא בפיקוח הדרג הגבוה ביותר במשרד. "יש הסכמה הן מבחינת הדרג המקצועי והן מבחינת הדרג הפוליטי, שהענקת 30 נקודות בגין שירות לאומי הינה מופרזת". עוד הוסיף כי שר החינוך רואה בשירות הלאומי ערך לאומי שיש לעודדו בכל המגזרים וכי הנושא נמצא בבדיקת הלשכה המשפטית של המשרד.
לדברי ח"כ דני דנון (ליכוד), השירות האזרחי הלאומי הוא בבחינת תעודת יושר. דנון העיר לנציג משרד החינוך כי התגובה של משרדו מתנצלת וכי עליהם להתגאות בכך שמעודדים שירות לאומי. עוד הוסיף כי ישקול הגשת הצעת חוק שתיתן עדיפות בתנאי הקבלה למשרות ממשלתיות למועמדים בוגרי שירות לאומי.
לאחר ששמע את הדברים ביקש ח"כ ברכה לסיים את הדיון, אך יו"ר ועדת החינוך ח"כ אלכס מילר ביקש לשמוע מוזמנים נוספים שהגיעו לדיון. בתגובה עזבו חה"כ ברכה, זחאלקה וגנאים את הישיבה.
שר שלום ג'רבי, ראש מנהלת השירות הלאומי, אמר כי מנהלת השירות מתמודדת עם צעירים ערבים נפלאים שמגיעים אליה. "הצעירים הערבים עושים עבודה מצוינת למרות ההשמצות והאיומים המוטחים עליהם מראשי הקהילות שלהם. אין לנו כוונה לפגוע במקצוע ההוראה, אבל אני בהחלט מעוניין לתת הטבה למי שעושה שירות לאומי".
ח"כ דוד רותם (ישראל ביתנו) אמר כי "בחברה שלנו יש שני סוגי אנשים – כאלה שתורמים וכאלה שאינם ואין עוררין על כך שצריך לצמצם את הפערים בין אלה שנתנו שלוש שנים מחייהם לטובת המדינה לאלו שהלכו ללמוד ועשו לביתם. כבר אמרתי בעבר שאין אזרחות בלי נאמנות והדבר נכון גם במקרה זה".
לעניין עזיבת הח"כים יו"ר הועדה ח"כ אלכס מילר (ישראל ביתנו), כי "לא מקובל שח"כים שיזמו דיון יעזבו בגלל שאינם מעוניינים לשמוע עמדה כזאת או אחרת. מדובר בהתנהגות שמביישת את הכנסת ואת הדמוקרטיה" מילר הוסיף כי בכוונתו לפנות בעניין ליו"ר הכנסת.
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
מיכל
מידע מקיף בנושא שירות אזרחי כולל רשימת ההטבות המיועדות לבוגרי שירות אזרחי, טבלאות תגמול ועוד, ניתן למצוא באתר מנהלת השירות הלאומי אזרחי: http://www.ncs.gov.il/ ובאתר משרד המדע והטכנולוגיה: http://www.most.gov.il/Departments/NCS/Tariff.htm
17:38 18.01.2011שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר