משרד החינוך מנסה לסחוט את ישיבת עוד יוסף חי ביצהר - סרוגים

משרד החינוך מנסה לסחוט את ישיבת עוד יוסף חי ביצהר

אנשי ישיבת עוד יוסף חי ביצהר, חושפים הבוקר (ב') הצעה לעסקה שהוגשה להם לטענתם על ידי גורמים במשרד החינוך ובפרקליטות. לפי ההצעה הישיבה תפטר הרב יצחק שפירא והרב יוסף אליצור (מחברי הספר "תורת המלך") ובתמורה לא יפסיק המשרד את תקצוב הישיבה.

עמיחי רובין, חדשות סרוגים
משרד החינוך מנסה לסחוט את ישיבת עוד יוסף חי ביצהר
  הרב יצחק שפירא (פלאש90)

אנשי ישיבת עוד יוסף חי ביצהר, חושפים הבוקר (ב') הצעה לעסקה שהוגשה להם לטענתם על ידי גורמים במשרד החינוך ובפרקליטות.

לפי ההצעה הישיבה תפטר הרב יצחק שפירא והרב יוסף אליצור (מחברי הספר "תורת המלך") ובתמורה לא יפסיק המשרד את תקצוב הישיבה.

גורמים בישיבה דיווחו כי מאז חודש תשרי – ספטמבר 2010 מעוכבים תקציבי הממשלה לישיבה, וזאת בעקבות תלונה של התנועה ליהדות מתקדמת כנגד הישיבה על הטפה לגזענות.

בין אנשי הישיבה למנהל האגף למוסדות תורניים במשרד החינוך עמוס ציידה, והיועץ המשפטי של האגף גור רוזנבלט נערכו מספר שיחות, כשהבוקר חושף מנהל ישיבת עוד יוסף חי איתמר פוזן כי במהלך אותן שיחות התברר כי כי מאחורי עצירת התקציב לישיבה עומד המשנה לפרקליט המדינה שי ניצן.

בשיחות נאמר די במפורש כי התקציב הממשלתי לישיבה לא יתחדש, כל עוד הישיבה משלמת משכורת למחברי הספר תורת המלך הרב יצחק שפירא והרב יוסף אליצור.

לדברי הנהלת הישיבה:" מדובר בעיכוב שרירותי ובלתי חוקי וזהו המשך ישירה להתנכלות לכל מי שמשמיע את קול התורה."

בישיבה רואים באיום, את המשך הרדיפה נגד הרב שפירא שנעצר מעצר שווא (שגם בו על פי הטענה היה מעורב גור רוזנבלט בתפקידו הקודם בפרקליטות). אנשי עוד יוסף חי הוסיפו: "הישיבה תפתח במאבק ציבורי ומשפטי לקבלת זכויותיה החוקיות ואנו קוראים לציבור להיות שותפים במאבק זה."

עו"ד דורון ניר צבי שמייצג את הישיבה טוען כי מדובר בצעד בלתי חוקי וכי בכוונתו לנקוט בהליכים משפטיים כנגד צעד זה.

ח"כ מיכאל בן ארי ( האיחוד הלאומי) מתכוון לפנות לשר המשפטים ולשר לביטחון פנים בדרישה לערוך בירור עם נציגי משרד החינוך ועם שי ניצן: "מדובר בהצעה שגובלת בסחיטה באיומים ואם אכן יש גורם כלשהוא במשרד החינוך או בפרקליטות העומד מאחורי הצעה חמורה שכזאת על השר הרלוונטי להשעותו."

לדברי בן ארי לישיבת עוד יוסף חי מגיע תקציב ככל הישיבות ולא ייתכן כי פקידים יחליטו איזה רב יכהן בישיבה ויקבל משכורת.

ממשרד החינוך נמסר, כי הפסקת התמיכה בישיבה הגבוהה "עוד יוסף חי" ביצהר נעשתה על רקע בקורות שבוצעו במוסד, מהן עלו נתונים על מספר תלמידים נמוך מזה שדווח למשרד על ידי המוסד. כמו כן, הישיבה לא אפשרה למבקרים מטעם משרד החינוך להיכנס לישיבה לצורך בקורות חוזרות.

יודגש, כי עמותת "עוד יוסף חי" פנתה במכתב למשרד החינוך, עוד בתחילת נובמבר 2010, ובו הודיעה כי הועד המנהל של העמותה החליט כי יו"ר העמותה, הרב יצחק שפירא, יוחלף.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
3 תגובות - 3 דיונים מיין לפי
1
למה לא מתנים סיוע לישיבות אנטי ציוניות בדעה פוליטית?
להעביר תקציב מיד!! | 03-01-2011 9:43
2
אין להם רשות להתנות סיוע חובה בהתערבות בפוליטיקה פנימית
הבוגרים יוצאי צבא | 03-01-2011 9:44
3
בדמוקרטיה יש חופש העיסוק
מקרתיזם | 03-01-2011 14:44