היום, יותר מתמיד, לציבור הדתי יש מה לאכול בתל אביב. יותר ויותר בעלי עסקים ומסעדות בעיר החילונית ביותר במדינת ישראל מבינים כי קהל גדול של ציבור דתי שגם הוא רוצה להנות מארוחה טובה וזה גם יכול להיות מאוד משתלם.

הנה רשימה קצרה של מסעדות שמפרסם עיתון "עכבר העיר" על מסעדות ש"נכנעו ללחץ" של הציבור הדתי: טל בייגלס, הרשת של צחי בוקששתר, מרקדו, אונו ועוד מסעדות שבוחרות בתעודה.

צחי בוקששתר הסביר לעיתון מדוע הוא בוחר כשר. "קבוצה של חיילים שאחד מהם דתי לא צריכה לעמוד בפני הדילמה אם לעבור למקום אחר או לתת לחבר להסתפק בשתייה. אחרי ההכשרה היתה עלייה משמעותית בתפוסה וכיום זה סניף יותר מצליח. אי אפשר להגיד שמישהו מאיתנו מתחרט".

עם זאת, בוקששתר סבור כי בשר כשר עדיין לא טעים כמו אוכל טרף. "אין ספק שכשרות מפחיתה מאיכות הבשר וגם מעלה את מחירו. אם נקרא לגופים המפקחים לפתוח מעט את הקיבעונות שלהם בלי לוותר על עקרונות הכשרות, היה אפשר לעשות אוכל נהדר".