דפנה ליאל, הכתבת הפוליטית של חדשות 12, התייחסה לפרישתו של חבר הכנסת חילי טרופר ממפלגת כחול לבן, וחושפת מה התקרית מאחורי הקלעים שגרמה לכך.
בדבריה כתבה ליאל: "הרקע - טרופר לא היה מוכן להתאבד פוליטית ודרש מגנץ לבצע חיבורים. גנץ הבטיח שהקמפיין האחרון יעלה את המפלגה מעל אחוז החסימה וביקש להמתין. כשזה לא קרה היה ברור שהפרידה היא רק עניין של זמן.
טרופר תומך בקו של ממשלת אחדות לאומית אבל לא חשב שגנץ מצליח לשווק את זה לציבור".
נזכיר כי גנץ חוזר שוב ושוב על משנתו, על כך שאין מקום לחרמות ולפילוג בין הגופים, וכי לטענתו יש להקים ממשלה רחבה עם כל המפלגות הציוניות.





תגובות
בין גוש ההשתמטות וההפליה בין דם לדם לבין גוש ברית המשרתים יש תהום אידיאולוגית בלתי ניתנת לגישור. גנץ החליט לקפוץ ראש לתוך התהום. חילי המדהים בחר בברית המשרתים.
די עם השקר של ברית המשרתים, ראינו איך בכל הערים החילוניות, הוד השרון רמת השרון גבעתיים, קרית אונו ותל אביב, כאשר התמודד רב מהציונות הדתית שמשרת בצהל ואף בדרגות סא"ל, ומולו רב חרדי, המפלגות של לפיד ליברמן ושאר חברי האופוזיציה העדיפו לסגור דיל פוליטי ולמנות רב חרדי תמורת דברים שקיבלו. אז די עם השקר והאחיזת עיניים, לא באמת מעניין אותם גיוס, תבדקי כמה גיוס יש בתל אביב, ובין מצביעי האופוזציה. הכל רלב"ת.מחלה חשוכת מרפא.
העדפת רברשות מקומית חרדי על פני רב מהציונות הדתית ששירת בצבא איננה סותרת את אמיתות ברית המשרתים כי הברית לא נועדה לחלק ג׳ובים בין חבריה אלא לקדם אכיפה שוויונית של חובת גיוס על חייבי גיוס. שיעור המשתמטים מגיוס בחברה החרדית גבוה לאין שיעור משיעורם באוכלוסיה הכללית והאכיפה על משתמטים איננה שווה.
העדפת רברשות מקומית חרדי על פני רב מהציונות הדתית ששירת בצבא איננה סותרת את אמיתות ברית המשרתים כי הברית לא נועדה לחלק ג׳ובים בין חבריה אלא לקדם אכיפה שוויונית של חובת גיוס על חייבי גיוס. שיעור המשתמטים מגיוס בחברה החרדית גבוה לאין שיעור משיעורם באוכלוסיה הכללית והאכיפה על משתמטים איננה שווה.
מה שאתה לא רואה ולא מבין שלומדי תורה משרתים.תעשו מה שבא חכם תתעללו בבני תורה בסוף הסאה תוקדש ואל תגידו למה הגיע לנו כזה עונש אפא היה בורא עולם?
סתם אחד באמת לא משהו עם קולות.
תמשיכו לדבר על משתמטים בורא עולם יודע שהם נזר הבריאה ואתם או חלקכם משתמטים מחובת לימוד תורה זאת האמת.
זה בדיטק העונש של כול אלה שניסו לבחוש ברפורמה המשפטית...למרות שידעו שהיא נחוצה , התעלמו והיו בעד ההפגנות והמרד ברחובות
השאלה היא, לאיזו מפלגה טרופר יתרום
מה יתרום ? מה תרם עד כה ? ואין מה לדאוג יש הרבה דייגים שרוצים דג שמן
@צדקיהו תרם כליה, שרת בקרבי, עשיה ציבורית מבורכת... הח"כ הכי טוב.