מבזקים
סרוגים

"זו הפקרות": דרישה לביטול ה"התגוננות הירוקה" בצפון

יו"ר פורום קו העימות משה דוידוביץ דורש מצה"ל לשנות את הגדרות הביטחון ביישובי הגדר: "לא יעלה על הדעת להתנהל כרגיל תחת כטב"מים ואזעקות". בעקבות פגישה עם אלופי הפיקוד, תיאר דוידוביץ מציאות שבה תלמידים צופים ביירוטים מההסעה

י"ג אייר התשפ"ו
"זו הפקרות": דרישה לביטול ה"התגוננות הירוקה" בצפון
משה דוידוביץ ראש המועצה האזורית מטה אשר ויו"ר פורום קו העימות בסיום פגישת ראשי הרשויות עם אלוף פיקוד צפון ואלוף פיקוד העורף צילום: מועצה איזורית מטה אשר

משה דוידוביץ, ראש המועצה האזורית מטה אשר ויו"ר פורום קו העימות, דרש היום (חמישי)  מצה"ל לבטל לאלתר את מדיניות ה"התגוננות הירוקה" ביישובי הגדר ולשנות את ההגדרות הביטחוניות בהתאם למציאות המלחמתית בשטח.

בתום פגישה עם אלוף פיקוד צפון ואלוף פיקוד העורף, הבהיר דוידוביץ כי הניסיון לנהל שגרה ביישובי קו העימות תחת איום בלתי פוסק של כטב"מים ואזעקות הוא בגדר הפקרות כלפי התושבים והילדים.

 הוא תיאר מציאות סוריאליסטית שבה תלמידים הנוסעים למוסדות החינוך צופים ביירוטים ובנפילות ממש מעל ראשיהם, כחלק מ"סרט מלחמה" יומיומי שבו הם חיים, ודרש מהצבא להפסיק להתעלם מהסכנה המוחשית.

לדברי דוידוביץ, ראשי הרשויות דרשו מהאלופים לקבל תשובות מהירות בנוגע לעדכון ההגדרות כדי להבטיח את ביטחון הקהילות הנמצאות בחזית.

הוא הדגיש כי לא יעלה על הדעת להמשיך במדיניות המכונה "כרגיל" בזמן שהאיום האווירי על הצפון מחריף. המפגש הסתיים בהבטחה מצד בכירי הצבא לספק מענה לשינוי המבוקש בהקדם האפשרי, נוכח הטענות הקשות על הפגיעה בביטחון האישי של ילדי ותושבי קו העימות.

במהלך השיח הציג מפקד פיקוד הצפון, אלוף רפי מילוא, את תמונת המצב המבצעית וציין כי כוחות צה"ל נמצאים כעת בעומק של עשרה קילומטרים בתוך השטח, במרחב של כ-600 קמ"ר.

 מילוא הדגיש כי הכוחות פועלים לטיהור תשתיות ואויב ביותר מ-60 כפרים שונים, וכי אין בכוונת הצבא לסגת מהקו שהושג. הוא הוסיף כי בפיקוד נהנים מחופש פעולה מלא הכולל תקיפות וירי, וחשף כי מאז תחילת הפסקת האש חיסלו הכוחות 90 מחבלים במרחב הגזרה.

מפקד פיקוד העורף, אלוף שי קלפר, החמיא למנהיגות האזרחית בצפון וציין כי מערכת הביטחון בוחנת את המצב דרך "משקפיים ביטחוניות" במטרה להבטיח את שלום התושבים. קלפר הבהיר כי פיקוד העורף ופיקוד הצפון פועלים בשותפות מלאה עם הרשויות המקומיות ובתיאום שוטף. הוא התייחס לטענות שהעלו ראשי הרשויות והבטיח כי כלל הדברים נלקחים ברצינות וייבחנו במסגרת הערכות המצב המתמשכות, תוך קבלת החלטות בהתאם להתפתחויות בשטח.

הפגישה הסתיימה בהבטחה של האלופים לספק לראשי הרשויות תשובות בהקדם האפשרי בנוגע לשינוי הגדרות ההתגוננות. בעוד דוידוביץ עמד על כך שלא ניתן להמשיך בשגרת לימודים ועבודה תחת איום הכטב"מים הגובר, אלוף מילוא הבהיר כי מדובר במלחמה ארוכה וכי הצבא ערוך להמשיך ככל שיידרש כדי לפרק את ארגון הטרור ולהשלים את המשימה שהחלה בקו המגע. התיאום בין המנהיגות האזרחית לצבאית נותר צמוד, אך המתח סביב סוגיית המיגון וההתגוננות ביישובי הגדר נותר גבוה


מטה אשר יישובי הצפון פיקוד העורף

גלו עוד כתבות

החליקו לגלות עוד

סיימתם! אין עוד כתבות להצגה