מבזקים
סרוגים

לפיד נגד הפסקת האש: "העימות יכול להסתיים רק בדרך אחת"

ראש האופוזיציה יאיר לפיד תקף את ההחלטה על הפסקת האש בלבנון: "לא בפעם הראשונה כל הבטחות הממשלה הזו מתרסקות על קרקע המציאות"

כ"ט ניסן התשפ"ו
לפיד נגד הפסקת האש: "העימות יכול להסתיים רק בדרך אחת"
יאיר לפיד צילום: אבשלום ששוני/פלאש90

דקות ספורות אחרי ההודעה של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ על הפסקת האש בלבנון, ראש האופוזיציה יאיר לפיד הגיב הערב (חמישי) להחלטה ותקף בחריפות את הממשלה - כשקרא להסיר את האיום של חיזבאללה על תושבי הצפון.

"לא בפעם הראשונה כל הבטחות הממשלה הזו מתרסקות על קרקע המציאות" אמר לפיד. "העימות בלבנון יכול להסתיים רק בדרך אחת: הסרת האיום על ישובי הצפון לצמיתות. בממשלה הזו זה כבר לא יקרה, נעשה את זה בממשלה הבאה".

במקביל, יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן גינה גם כן את הפסקת האש, כשאמר כי מדובר ב"בגידה בתושבי הצפון". "אי אפשר לתת לתושבים לחיות מסבב לסבב. זו מציאות פשוט בלתי נסבלת!" תקף. "ממשלת השבעה באוקטובר לא למדו כלום. שוב נותנים לחיזבאללה זמן להשתקם ולהתחזק". 

"אסור לסיים את המלחמה בלי הכרעה ברורה וחיסול חיזבאללה" סיכם. "אחרת הסבב הבא הוא רק עניין של זמן, במחיר כבד יותר ובתנאים הרבה יותר גרועים".

יאיר לפיד הפסקת אש לבנון

גלו עוד כתבות

החליקו לגלות עוד

סיימתם! אין עוד כתבות להצגה