לפני כשבוע הושק בעיר המיזם "אורייתא - בית לנשמה", גוף תורני עירוני שמנסה לעשות משהו שלא כל כך מקובל: לחבר בין בית המדרש לחיי היומיום של תושבי העיר.
המיזם הוקם בשיתוף ישיבת ההסדר בשדרות, עמותת רעות ועיריית שדרות. בבסיסו יש בית מדרש שפעיל בחופשות של "בין הזמנים" עם כ80 אברכים שלומדים שם במסלולים שונים ומקבלים מלגות.
בית המדרש אורייתאצילום: אורייתא - בית לנשמהמה שמייחד את אורייתא הוא מיזם החברותות שמקשר בין אברכי הישיבה ל"בעלי בתים" מהעיר.
אירוע ההשקה, שהתקיים בתחילת חודש ניסן, משך מאות תושבים ששמעו שיעורים מהרב אליעזר קשתיאל והרב ליאור אנגלמן. ביום חמישי האחרון התקיים ליל לימוד עירוני במסגרת תוכנית "ליל שישי" של המיזם עם הרב בנימין טבדי והרב דרור טויל, רב העיר.
שיעור בבית המדרש אורייתא - בית לנשמהצילום: אורייתא - בית לנשמההרב דוד פנדל, ראש הישיבה בשדרות, אמר: "יש פה חיבור של בית המדרש עם חיי המעשה. מסירות נפש על התורה, של דור צעיר שלוקח על גבו אחריות אדירה."
יאיר יוליס, ממקימי המיזם, אמר שההיענות הפתיעה אפילו אותו: "מרשים לראות כל פעם מאות אנשים, בעלי בתים, עוצרים את שטף החיים ובוחרים להגיע וללמוד. למרות המלחמה — ההיענות מדהימה"
בנוסף אלעד קלימי, סגן ראש העיר שדרות אמר: "דווקא בימים המורכבים של המלחמה, הקמת המיזם 'אורייתא' היא התשובה הניצחת, חיזוק רוח העם והוספת אור של תורה וקהילה בלב הדרום. הלוחמים בחזית ואנחנו בעורף שואבים כוח מהעוצמה הרוחנית שנבנית כאן, על ידי אברכים ואנשי מעשה כאחד".
תגובות