תקיפת כתב ערוץ 10 רועי שרון אתמול בגבעת זאב, מגיעה גם להצעת חוק.

ח"כ יואל חסון מהמחנה הציוני יניח בימים הקרובים את הצעת חוק "רועי שרון" שתבדיל בין תקיפת אזרחים בחוק העונשין לבין תקיפת עיתונאים וצוותי תקשורת.

חסון מבקש לקבוע בחוק עונשי מינימום לתקיפת עיתונאי, לפחות שלושה חודשי מאסר בתקיפה ושישה חודשי מאסר בתקיפה בנסיבות מחמירות.

שרון כבר הותקף פעם אחת על ידי אנשי ימין בהריסת בתי דריינוף בבית אל, ואמש הותקף שוב, ייתכן על ידי אותם בריונים, בבית הכנסת איילת השחר בגבעת זאב. לפני כחודש וחצי הותקף כתב חדשות 2 פוראת נסאר על ידי המון זועם בעת שצילם זירת פיגוע בעפולה. בכל המקרים הסתיימה התקיפה בלא פציעות.

צפו במהומה אתמול בגבעת זאב

(צילום: אלישע בן קימון, ynet)

[[[http://www.srugim.co.il/wp-content/uploads/2015/11/אלישע-בן-קימון-טמקא.mp4]]]

ח"כ יואל חסון: "כיום אין אבחנה בין תקיפת כל אדם לתקיפת עיתונאי, להבדיל מעובדי ציבור ושוטרים – להם החוק מייחד עונש שונה. תקיפת כתב ערוץ 10 היא עוד שלב במאבק של קבוצות קיצוניות נגד הדמוקרטיה ושלטון החוק בישראל. חבורת פורעי החוק שתקפו אמש את רועי שרון חייבים להיכנס למאסר בפועל, הם מורדים בדמוקרטיה ובמדינת ישראל וכך צריך לנהוג בהם. כמחוקקים עלינו לדעת להגן על חופש העיתונות, על שלטון החוק ועל אופייה של ישראל כיהודית ודמוקרטית".

במקביל חברים לתא כתבי השטחים, פרסמו הודעת גינוי נגד תקיפת חברם רועי שרון.

"אנו, חברי תא כתבי השטחים, מביעים זעזוע בעקבות תקיפתו של חברנו רועי שרון, כתב השטחים של חדשות 10, וצלם חדשות 10 איוון אלכסייביץ׳ בידי פעילי ימין קיצוני.", נכתב בהודעה.

"התקיפה החמורה שבוצעה פסולה הן בהיבט האישי והן בהיבט המקצועי. אנו רואים באלימות שהתרחשה אתמול בסמוך לבית הכנסת גבעת זאב כאילו כוונה כלפי כל אחד מאיתנו וסבורים כי מטרתה היתה לשבש ולמנוע מאיתנו למלא את חובתו המקצועית. תופעות כאלו אין מקומן בחברה מתוקנת, ובוודאי שלא כלפי עיתונאים הממלאים את שליחותם המקצועית.

העיתונות החופשית חיונית לקיומן של חברה ומדינה דמוקרטית ופגיעה בעיתונאים המבצעים את עבודתם כמוה כפגיעה בערכי היסוד של חברה דמוקרטית. על הציבור ונבחריו לנהוג באיפוק ובאחריות כלפי כל כתב העושה את עבודתו. אנו קוראים למשטרה למצות את הדין עם התוקפים."

על החתום חברי תא הכתבים: "אפרת פורשר- ישראל היום, אלישע בן קימון- ידיעות אחרונות, ynet, חיים לוינסון- הארץ. חופי עמוס- מקור ראשון, nrg. טובה לזרוף- ג׳רוזלם פוסט. קרני אלדד- מעריב. עופר חדד- חדשות 2. שבתי בנדט- וואלה, דנה בן שמעון- הערוץ הראשון, אפרת וייס- רשת ב׳, יוני קמפינסקי- ערוץ 7 וענבל תמיר- גלי צה״ל.