אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

מתוק ומפנק: מתכון לחיתוכיות גרנולה-שוקולד-בוטנים

מתכון מתוק ומפנק לחיתוכיות גרנולה ללא אפיה. ריבועי שוקולד, חמאת בוטנים ושכבת גרנולה של בתוספת שוקולד ואגוזי לוז. מלבד העובדה שהגרנולה טעימה להפליא לכשעצמה, השילוב שלה עם חמאת בוטנים מעניק שלמות של פינוק וטעם

מתוק ומפנק: חיתוכיות גרנולה שוקולד ובוטנים
  צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי

חברת "רפאל'ס", המתמחה בייצור מוצרי בריאות וגרנולה, מגישה מתכון מתוק ומפנק לחיתוכיות גרנולה ללא אפיה. ריבועי שוקולד, חמאת בוטנים ושכבת גרנולה של בתוספת שוקולד ואגוזי לוז.

מלבד העובדה שהגרנולה טעימה להפליא לכשעצמה, השילוב שלה עם חמאת בוטנים מעניק שלמות של פינוק וטעם. מומלץ להשתמש בתבנית מרובעת בינונית בגודל 31*22 ולהגיש כפינוק אישי.

מצרכים

(כ-10-15יחידות)

לשכבת הגרנולה

1/2 חבילה גרנולה טבעית שוקולד ואגוזי לוז (350 גר' בחבילה)

3/4 כוס סוכר חום דמררה

300 גרם חמאה

לשכבת השוקולד

3/4 כוס חמאת בוטנים מתוקה או מלוחה

2 חפיסות שוקולד מריר חתוך לקוביות (200 גר')

אופן ההכנה

  1. הכנת שכבת הבסיס: בסיר קטן ממיסים את החמאה, מוסיפים את הסוכר ובוחשים היטב עד שהסוכר נמס.
  2. מוסיפים את הגרנולה, מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד ומבשלים עוד כ-4 דק'. מסירים מהאש ומצננים.
  3. מעבירים 2/3 מכמות התערובת לתבנית אשר שומנה מראש ומהדקים היטב לדפנות. את יתרת התערובת מניחים בצד.
  4. הכנת שכבת השוקולד: על אש נמוכה ממיסים את חמאת הבוטנים והשוקולד עד לקבלת תערובת חלקה. שופכים מעל שכבת הגרנולה שכבה עבה ומכובדת ומעבירים למקפיא לכ-10 דקות.
  5. מוציאים מהמקפיא, מפזרים באופן אחיד את יתרת תערובת הגרנולה שהונחה בצד ומחזירים את התבנית להקפאה של כ- 3-4 שעות.
  6. מוציאים מהקפאה וחותכים לריבועים באמצעות סכין מתאימה. מאכסנים במקרר בקופסא מרופדת נייר אפייה.

==

המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור "הרשימות של אתי".

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
לא בריא ומיותר. המון סוכר. עדיף לוותר
| 02-11-2015 14:44