שופטת בג"צ הקפיאה הריסת בית מחבל - סרוגים

שופטת בג"צ הקפיאה הריסת בית מחבל

שבוע אחרי שהשופט פוגלמן הקפיא את הריסת בתי המחבלים גם עמיתתו דפנה ברק-ארז מקפיאה את הריסת ביתו של המחבל שדרס ורצח את הרב ישעיה קרישבסקי הי"ד

חדשות סרוגים
שופטת בג"צ הקפיאה הריסת בית מחבל
  גיל קלנר

שבוע לאחר הקפאת הריסת בתי רוצחי משפחת הנקין, בית המשפט שוב עוצר הריסת בתי מחבלים.

שופטת בית המשפט העליון דפנה ברק-ארז נתנה היום צו ביניים המונע את הריסת ביתו של המחבל אמאל אסהק אבו ג'מל שביצע את פיגוע הדריסה והדקירה ברחוב שבטי ישראל בשכונת גאולה לפני כשבועיים. בפיגוע נרצח הרב ישעיה קרישבסקי הי"ד ונפצע קשה אזרח נוסף.

ביתו היה אמור לההרס היום על פי החלטת הקבינט המדיני-בטחוני ובהוראת שר הבטחון וראש הממשלה, אך משפחתו עתרה לבג"צ וזה נעתר להוציא צו העוצר את ההריסה עד לדיון בעתירה.

עלא אבו ג'מל, תושב ג'בל מוכבר שבמזרח ירושלים, הוא קרוב משפחתם של המחבלים שביצעו לפני כשנה את הטבח בבית הכנסת בהר נוף. אחרי אותו פיגוע, התראיין גם למצלמות ynet והלל את המרצחים. למרות זאת, המשיך לעבוד כרגיל בחברת בזק ואת פיגוע הדריסה ביצע באמצעות רכב החברה. המחבל דרס עם רכבו 3 אנשים שהיו בתחנת אוטובוס במלכי ישראל. לאחר שדרס אותם יצא מהרכב עם סכין והחל לפגוע בהם באמצעותה, עד שנוטרל וחוסל על ידי אזרחים ושוטרי סיור שהיו במקום.

צפו בתיעוד הפיגוע: רגע הדריסה, הדקירה והחיסול

בשבוע שעבר, היה זה השופט עוזי פוגלמן שהקפיא את הריסת בתי המחבלים שרצחו את בני הזוג הנקין, מלאכי רוזנפלד ודני גונן הי"ד.

היום הגישה המדינה את תשובה לעתירה כנגד הריסת הבתים, לקראת הדיון שיתקיים מחר. במסמך שיצא מהיועץ המשפטי לממשלה נטען כי המדינה סבורה כי דין העתירות והבקשות לצווי ביניים להידחות, בהיעדר עילה להתערבות ביהמ"ש.

בתגובות, שהוגשו באמצעות עוה"ד יוכי גנסין, יובל רויטמן, אבינעם סגל-אלעד ויונתן ציון-מוזס ממחלקת הבג"צים בפרקליטות המדינה, נאמר כי מתחילת שנת 2013 ועד ימים אלו, ניכרת מגמה מתמשכת (ביחס לשנים שקדמו לה) של החמרה במצב הביטחוני ועלייה מתמדת בפעילות טרור נגד מדינת ישראל, אזרחיה ותושביה, וזאת הן בשטח המדינה והן בתחומי אזור יו"ש. הדבר מתבטא בעלייה במספר הפיגועים הכללי ובמספר פיגועי הטרור העממי, וכן במספר הנפגעים הישראלים כתוצאה מפעילות הטרור, כאשר עלייה משמעותית נוספת ניכרת החל מחודש מרץ 2014 בעיקר בפיגועים שבוצעו במתווים חמורים, בהם נהרגו אזרחים או שנעשה בהם שימוש בנשק חם, וכן בניסיונות לבצע פיגועים חמורים.

כך, בשנת 2013 נרשמו כ-1,414 פיגועים; בשנת 2014 נרשמו כ-1,650 פיגועים; בשנת 2015 נמשכה מגמה זו, כאשר עד יום 18.10.15 נרשמו 1,703 פיגועים. כמו כן, החל משנת 2013 נרשמה עליה חריגה במספר ההרוגים הישראלים כתוצאה מפיגועי טרור שיצאו מאיו"ש ומירושלים – 35 הרוגים לעומת אפס הרוגים ב-2012.

על-פי נתוני גורמי הביטחון, שפורטו בתגובות, מערב ראש השנה ועד ליום 25.10.15 נרשמו כ-778 פיגועים, במסגרתם נהרגו 11 אזרחים ונפצעו, בהערכה, כמאה אזרחים וחיילים. הלכה למעשה, מתאפיין החודש האחרון בשורה ארוכה של פיגועים, כאשר מידי יום ביומו מתרחשים כמה וכמה פיגועים ברחבי מדינת ישראל ואיו"ש. במקביל, בשנתיים האחרונות סוכלו מאות כוונות וניסיונות פיגוע במגוון מתווים חמורים (חטיפה, מטענים וירי) בגזרות שונות באיו"ש ובירושלים.

הנתונים דלעיל מצביעים על שינוי נסיבות משמעותי ועל הסלמה בהיקף, בעוצמה וברמת הטרור הרצחני, המחייבים לדעת הדרג המדיני וגורמי הביטחון נקיטת אמצעים להרתיע מפגעים פוטנציאליים מלבצע פיגועים בכלל, וכדוגמת אלו אשר נפוצו לאחרונה, בפרט.

הערכתם המקצועית של גורמי הביטחון – לה שותפים גם ראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל – היא כי חיוני כיום ליצור הרתעה מקסימאלית מפני ביצוע פיגועים נוספים. בשל גל הפיגועים ההולך ונמשך והמצב הביטחוני, נאמר בתגובות, הפעלת הסמכות לפי תקנה 119 לתקנות ההגנה (שעת חירום) כלפי המבנים בהם התגוררו המחבלים היא חיונית, לדעת הדרג המדיני וגורמי הביטחון, כדי להרתיע מפגעים פוטנציאליים נוספים מלבצע פיגועים דומים נוספים.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
6 תגובות - 6 דיונים מיין לפי
1
מצפצפים עלינו!!! כי אנחנו יודעם רק לבכות. 30 שנות ימין
סתם אני | 27-10-2015 15:38
ולא הצלחנו להזיז מאומה בקרב החונטה המשפטית. הם רק התפשטו והתעצמו
2
מה עם הבית של משפחת עמיר? הרסו כבר?
| 27-10-2015 15:59
3
שופטי סדום !!!!!!!!!!! הם רוצים לקיים את פרשת השבוע !!!
א | 27-10-2015 17:29
מחילה משופטי סדום על ההשוואה. שופטי סדום היו יותר הוגנים ופחות רשעים משופטי בגץ !!!!!!!!!!!!!!!!!
4
בלום פיך
לתגובה 1 | 27-10-2015 18:35
למשפחת עמיר אין אידאולוגיה של רצח והיא לא שייכת לקבוצה לאומנית פושעת שתאוות הרצח בוערת בהם לשם רצח. הטרור היום נובע מרצח לאומני לשמו, בלי להבחין בין נער לזקן.
5
בלום פיך
לתגובה 2 | 27-10-2015 18:41
משפחת עמיר ואפילו יגאל עמיר, האם ניסה להרוג זקן רק משום שהוא לא מבני עמו? האם יש לה אידאולוגיה של רצח לשם רצח? הערבים עושים זאת לעשרות וזה מתפשט כמו אש קוצים.
6
יום יגיע והם יתנו את הדין על הפשעים
נריה | 28-10-2015 9:22
נגד בני עמם לא יסולח ולא יכופר הפנקס פתוח והיד רושמת. גיהנום יכלה והם אינם כלים.