כוחות צה"ל ממשיכים בהעמקת הפעילות המבצעית בצפון רצועת עזה, כאשר בשעות האחרונות הותר לפרסום כי הושמדה תשתית טרור משמעותית של ארגון חמאס.

כוחות צוות הקרב של החטיבה הצפונית, הפועלים בחודשים האחרונים במרחב הקו הצהוב, השלימו מבצע מורכב להשמדת תשתיות טרור מעל ומתחת לקרקע, במטרה להסיר איומים על יישובי העוטף ועל כוחותינו הפועלים בשטח.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

251e488a 481d 491e A3c1 B8d1059fa1b2

במהלך הפעילות במרחב בית לאהיה, איתרו הלוחמים בשיתוף עם יחידת יהל"ם תוואי תת-קרקעי התקפי של ארגון הטרור חמאס. מדובר במנהרה באורך של כשני קילומטרים שיועדה לשמש את מחבלי הארגון למתקפות כנגד כוחות הביטחון. לאחר פעולות חקירה ומיפוי הנדסי של התוואי, פעלו הכוחות להשמדתו המלאה באמצעים טכנולוגיים וחומרי נפץ.

מדובר צה"ל נמסר כי כוחות הפיקוד בדרום ממשיכים לפעול בנחישות נגד ארגוני הטרור ברצועת עזה, תוך התמקדות בפירוק היכולות הצבאיות של חמאס והשמדת המערך התת-קרקעי שנבנה לאורך שנים. הפעילות המבצעית במרחב צפון הרצועה נמשכת כל העת על מנת להבטיח את ביטחון מדינת ישראל ולהשלים את משימות המלחמה.