מתכון לכדורי בשר ברוטב עגבניות

הילדים לא יפסיקו ללקק את האצבעות (וגם המבוגרים לא יכחישו את חיבתם העזה). מתחם האוכל הכשר (רבנות תל אביב), והשף בני אשכנזי, שף מסעדת טורו – ביסטרו שף ישראלי ברמה גבוהה ביותר, מציעים לכם ארוחת צהריים סתווית, שמקפלת בתוכה את כל אבות המזון שהילדים שלנו צריכים: כדורי בשר ברוטב עגבניות. נסו ותיהנו.

חומרים

  • 1 חבילת ספגטי, לבשל לפי הוראות היצרן.
  • 1/2 ק"ג בשר טחון.
  • פרוסת לחם (להשרות במים)
  • צרור פטרוזיליה
  • 1 בצל לבן קצוץ דק
  • שן שום כתושה
  • כפית מלח
  • קורט פלפל

לרוטב העגבניות

  • 1 בצל לבן קצוץ דק
  • שן שום (כתושה)
  • 2 יחידות סלרי
  • פלפל אדום פרוס
  • 1 קופסת עגבניות קטנה
  • כוס מים
  • מיץ חצי לימון
  • כוסברה
  • מלח

אופן ההכנה

  • בתוך רוטב העגבניות המבעבע מניחים את כדורי הבשר שהוכנו מהתערובת.
  • מערבבים את הבשר ויוצרים כדורים, מכינים את הרוטב, מאדים בצל, שום פלפל אדום, עגבניות, מים. מביאים לרתיחה.
  • מוסיפים כוסברה.
  • בצלחת: שמים ראשית את הפסטה, עליה מניחים את כדורי הבשר עם הרוטב.

חורף בריא ובתאבון!