לאחר אישור הסכם הגז בין ישראל למצרים, ראש הממשלה בנימין נתניהו מתכוון לנצל את המומנטום המדיני לקידום מהלך ביטחוני משמעותי ברצועת עזה. על פי הדיווח באתר "מעריב", נתניהו צפוי לקדם את פתיחתו של מעבר רפיח במתכונת של יציאה בלבד, מה שיאפשר לתושבי הרצועה לעזוב את שטח עזה לכיוון מצרים.
בירושלים לא רואים בהסכם האנרגיה עם המצרים סוף פסוק, אלא כלי עבודה. המטרה היא למנף את האינטרסים הכלכליים המשותפים כדי להשיג הישגים מדיניים בדרום. פתיחת המעבר במתווה הזה היא חלק מהשלב הראשון בתוכנית השלום של הנשיא טראמפ, שלמרות לחצים כבדים מצד הבית הלבן, טרם הבשילה לכדי ביצוע בשטח עד היום.
השינוי המשמעותי כעת טמון באווירה המדינית. גורמים המעורים בפרטים מסבירים כי הדינמיקה החדשה בין המדינות סוללת את הדרך ללחץ אמריקני אפקטיבי יותר על קהיר. בעוד שבעבר מצרים התנגדה למהלך בשל רגישויות ביטחוניות ואזוריות, כעת מעריכים בישראל כי נוצרה התשתית שתאפשר למצרים "לבלוע" את פתיחת המעבר, ובכך לקדם את התוכנית המדינית הרחבה של וושינגטון באזור.
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
עמקה
תקפתם את לפיד על הגז ללבנון. כעת נתניהו מוסר גז לאויבת חזקה מלבנון עשרות מונים מצרים. וזאת ללא אפשרות הפסקת או עצירת ההסכם.
10:14 19.12.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר