"יום שחור לדמוקרטיה הישראלית" זעק אלינו העמוד הראשון בעיתון לאנשים חושבים. "כישלון למחנה השפוי" הכריזה הכותרת הראשית ב"ידיעות אחרונות". "משהו חשוך מתחיל" איים עלינו טור מזרה אימה של דן מרגלית ב"ישראל היום".

עיתוני הבוקר לא ציפו למפלה הזו. אך הציבור אמר את דברו. מפלגת הליכוד בראשות בנימין נתניהו מאבדת את השלטון. נתניהו התקשר לברך והודיע שהוא שוקל לפרוש מן החיים הפוליטיים.

דצמבר 2015 ייזכר כנקודת ציון של השלטון בישראל. תחילתו של המפנה בהפלת הממשלה חודשיים לפני כן על ידי הבית היהודי במחאה על חוסר האונים של ממשלת נתניהו מול 'גל' הטרור אשר שטף את המדינה.

עם היוודע תוצאות האמת התברר כי מפלגת "עוצמה יהודית" ניצחה את הבחירות לכנסת ישראל, ובגדול.

המפלגה השנייה בגודלה, הבית היהודי, הוציאה הצהרה רשמית: זה היום עשה ה' נגילה ונשמחה בו. מדובר ביום חג היסטורי לארץ ישראל, לעם ישראל ולתורת ישראל. נשיא המדינה, מר ראובן רבלין הטיל על ד"ר מיכאל בן ארי את מלאכת הרכבת הממשלה, כאשר צירוף הבית היהודי והחרדים תבטיח לו רוב גדול. שבוע לאחר מכן, הודיע נתניהו כי מפלגתו תצטרף לקואליציה. נתניהו ימונה לשר התקשורת וההסברה, ויעלון ימונה לסגן השר לשיוויון מגדרי.

אנחנו אשמים

אני לא נביא ולא חוזה. כנראה רק הוזה. שום דבר ממה שכתבתי לא יתממש. ממשלתו של נתניהו תחזיק מעמד עוד שנתיים שלוש. בזמן שיעבור, הציבור ישכח את מעשיו של נתניהו (ליתר דיוק: חוסר עשייתו, וביבי בנאומיו המופלאים "יזכיר" לכולם כיצד הוא בנה והפריח את יהודה ושומרון, הכניע את הטרור והרתיע את המחבלים, חיזק את הביטחון בירושלים ובפרט בהר הבית ובעיר העתיקה. יפחיד אותנו מהשמאל ומהערבים, ויזכה כרגיל בממשלה בלי מיצרים.

ובאשר לעוצמה יהודית – כנראה היא שוב תדשדש סביב אחוז החסימה, בתקווה שהפעם מעליו ולא מתחתיו.

אבל למה התיאור הזה חייב להישאר כחלום רחוק? אני עוקב אחר מחאת ראשי הרשויות ביו"ש, ובליבי תמיהה לא מבוטלת. לא ברורה לי מטרת המחאה וכנגד מי היא מופנית.

לא כולם יודעים כי מנהיג המאבק וראש מועצת שומרון, מר יוסי דגן, הינו חבר מרכז בליכוד. אחוזי ההצבעה בשומרון למפלגת הליכוד מרקיעי שחקים. אך הדבר המתמיה באמת הוא שוועד מתיישבי השומרון תומך בפריימריז של הליכוד בלא אחר מאשר בוגי יעלון.
כמה משונה הוא שבקול גדול, דגן וחבריו, זועקים כנגד הפקרת דמם על ידי יעלון, ובשקט הרחק מעיני המצלמות הם בוחרים בו על מנת שיחלק בטובו כמה פירורים למען ההתיישבות בארץ הקודש.

הגיע הזמן לומר את האמת, ולרשום אותה כשעון מעורר בסלולרי כל בוקר מחדש כדי שנתניהו ו"ישראל היום" לא ישכיחו אותה ביום פקודה: הניסיון להשפיע מבפנים לא עובד! הוא מנציח את ממשלת הדמים של נתניהו&יעלון. הגיע הזמן שנתעורר ונפעל כולנו למציאת אלטרנטיבה תורנית ואמונית לשלטון בישראל.

אם נקשיב לרחוב, נשמע שהציבור מאס בהנהגה הקיימת. אם הבחירות היו מתקיימות בעוד חודשיים, נתניהו היה מאבד את השלטון אם הייתה אלטרנטיבה אמיתית למנהיגותו.

אם נרצה – אין זו אגדה. ואם לא נרצה -נמשיך להפגין כנגד נבחרי ציבור שאנו בעצמנו בחרנו והנצחנו, אך נקבל תוספת לפירורים – כביש מפותל חדש בשומרון. תודה לך בוגי.