פרשת הפצ"רית: היועמ״שית, גלי בהרב מיארה, הורתה לרמטכ"ל שלא לפנות למשטרה בפרשת הפ"צרית, אלא טענה שהנושא נמצא תחת אחריותה והיא תטפל בו. כך על פי הדיווח של אבישי גרינצייג ב-i24NEWS.
על פי הדיווח עוזר הרמטכ"ל אלון לניאדו התקשר למפקד להב 433 ניצב מני בנימין. השיחה התרחשה ב-16.10.25. בשיחה עדכן אותו על חקירה רגישה ודחופה שהוא מבקש שינהל. השניים קבעו פגישה כדי שהרמטכ"ל יספר לו על מה מדובר. זמן רב לאחר מכן הוא יגלה כי מדובר בפרשת הפצ"רית.
ביום ראשון בבוקר, לפני הפגישה, מני בנימין וראש אח"מ בועז בלט דיברו בטלפון. בנימין עדכן אותו שהוא בדרך לפגישה עם הרמטכ"ל שביקש לפגוש אותו לפגישה רגישה, ושהרמטכ"ל לא יכול להגיד לו בטלפון מה הנושא שלה. ראש אח"מ והתקשר ללניאדו. מיד לאחר מכן, התקשר עוזר הרמטכ"ל לראש להב ועדכן אותו שהפגישה בוטלה.
היועמשי"ת על חקירת הפצ"רית: הכול עובר דרכי
הסיבה לביטול הפגישה היא שיחה של היועמ"שית עם הרמטכ"ל שאמרה לו כי היא לוקחת את החקירה אליה. היא הורתה לו לבטל את הפגישה עם מפקד להב 433: "הכול צריך לעבור דרכי", אמרה בהרה מיארה.

עשרה ימים לאחר מכן ניצב בועז בלט התקשר למני בנימין ואומר לו להגיע לפגישה במחוז ירושלים. בלט אמר לבנימין שיבוא לפגישה עם ניצב משנה מומי משולם. בנימין ענה: למה דווקא מומי? יכול להיות שהוא מתאים, יכול להיות שלא. אבל אתה לא תקבע לי איזה קצין אני אקח שיעבוד תחתיי. אין למומי מספיק חוקרים, והוא מנהל יחידה קטנה".
בלט השיב: "או שאתה בא איתו, או שאני מעביר את החקירה הזו הלאה" בנימין הגיב בתקיפות: "אני לא מקבל הוראות כאלה. לא חסרות לי חקירות. לא יודע על מה מדובר. תודה רבה". בלט בתיאום עם היועמ"שית החליט להעביר את החקירה הזו למלמ"ב, הממונה על הביטחון במערכת הביטחון. ראש המלמ"ב ניסה להסתיר שהוא הגוף שחוקר את הפרשה. ממשטרת ישראל נמסר בתגובה ל-I24: ״איננו מתייחסים לשיח פנים ארגוני".
תגובת עו"ד אורי קורב ב"כ ניצב מני בנימין ראש להב 433: "ראש להב נענה לבקשה לנהל ולעמוד בראש חקירת פרשת הפצ"רית. בהמשך לאחר שסירב לקבל התערבות ותכתיב ביחס לזהות הקצין תחתיו, נאמר לו כי החקירה לא תנוהל על ידו. מעבר לכך, אין בכוונתנו להתייחס בשלב זה".
תגובת היועצת המשפטית לממשלה: "במענה לפניות כתבים בעקבות פרסום ב-i24, הרינו להבהיר כדלקמן: הכתב קיבל מידע מוטעה ומטעה והפרסום מטעה את הציבור. בשלב זה, לא ניתן להתייחס מעבר לכך".
מה דעתך בנושא?
34 תגובות
3 דיונים
נראה לי
לפנות מיטה ליד הפצ"רית
18:17 27.11.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עדינה
ומה בדיוק הבעי ?כל לקירה של אנשי ציבור עוברת דרך היועמשית . גם את ביבי המשטרה לא חקרה בלי אישור
19:26 27.11.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
סעדיה
בתגובה ל: עדינה
כשלא יודעים משהו שותקים את ביבי חקרו בלי אישור
18:26 30.11.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ברוך שואל
בתגובה ל: עדינה
מי יחקור היעמשית ? איפה תעבור החקירה?
04:58 01.12.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
תומר
בתגובה ל: עדינה
רק שפה היא מעורבת וצריכה ככל הנראה גם להיחקר או לתת עדות לפחות
10:47 02.12.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
האמת
בתגובה ל: עדינה
האמת שלא קיים ולו גרגר אחד המצדיק את קשורה של הלשעברית למדינה!!!!!!!!
08:42 03.12.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דוד
בתגובה ל: סעדיה
לא כל חקירה מתחילה מאישור, לפעמים מקבלים קצה חוט וחוקרים מעט בשביל להבין אם יש מה לחקור.
17:01 03.12.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רוני
טבעת החנק מסריחה ועולה למעלה למעלה עד עמיתנו המכובד צוחק מי שצוחק אחרון
05:28 28.11.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רפפורט
עולם שלישי בושה שעבריינים מנהלים את המדינה הן בית המשפט העליון והן היועצת המשפטית וכול מערכת המשפט ושלולותיה!!!!!!! מעציב!?!
18:49 29.11.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
משה
הסרחון מרקיע שחקים
22:15 29.11.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מאפה פיגולים
מאפיה לא כשרה
11:38 29.11.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
moyi y
מערכת המשפט בארץ כל כך רקובה שהצחנה שלה הגיע לכל מקום , זה מה שקורה כשאין מי שיבדוק את שומרי הסף .
06:44 29.11.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דיפלומט
ניסיון נואל נוסף להטיל דופי ביושרת היועמ"שית ולכרסם בסמכותה .
23:31 29.11.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גקי
בתגובה ל: דיפלומט
על איזה יושרה אתה מדבר היומשית היא אדם שמנסה לבנות כח מול הממשלה פקידה שמנסה להישטלת על כל הצעה היא צריכה להיחקר ומיד כי היא מעורבת בכל הצחנה שמתנהלת בבתי המשפט בושה שהיא עדיין בתפקיד שתעוף כמה שיותר מהר אחרי נאבד את בית המשפט ועל הדרך להעיף את עמית המושחת יד רוחצת יד בושההההה
19:50 02.12.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אייי
ניכר כי היועמשית מתנהלת כמו ראש מאפיה פשע מאורגן בחסות החוק ובאיצטלה של שומרת סף.
11:30 30.11.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חיים
בתגובה ל: אייי
עצוב שמטומטמים כמוך בסוף מובילים לדיקטטורה של ממשלה של פסיכים. איך הוא הצליח לאסוף אוסף כזה של מטורפים לממשלה אחת. כל שני וחמישי אתה מקשיב להם ואתה אומר וואו איזה מפגרים איזה מטומטמים. אתה בחברה טובה..
12:35 01.12.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מיקי
בתגובה ל: חיים
זה שבממשלה יש ליקויים - אומר שהיועמ''שית צדיקה תמימה?
22:03 04.12.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אוהב ישראל
הסירחון המשפטי נודף למרחוק ומכל פינה. אנא ה'. "השיבה שופטינו ויועצינו כבתחילה" !!!
07:45 30.11.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר