מבזקים
סרוגים

לוין אחרי מינוי בן חמו: "הנזק שנגרם לחקירה כבר עצום"

לוין טוען כי ההתפתחויות האחרונות סביב החקירה פוגעות בניהול תקין של ההליך, וכי החלטות בית המשפט יצרו מצב שבו לא ניתן למנות גורם מפקח באופן מעשי וצפוי

כ"ט חשון התשפ"ו
לוין אחרי מינוי בן חמו: "הנזק שנגרם לחקירה כבר עצום"
לוין אחרי מינוי בן חמו: "הנזק שנגרם לחקירה כבר עצום" צילום: (יונתן זינדל, פלאש 90)

סגן ראש הממשלה ושר המשפטים יריב לוין התייחס היום (חמישי) להתפתחויות סביב החקירה, וטוען כי החלטות שהתקבלו בשבוע האחרון פוגעות ביכולת לנהל הליך תקין ויעיל. לדבריו, בית המשפט יצר מצב שבו לא ניתן למנות גורם מפקח בצורה מעשית.

לוין מציין כי בית המשפט מנע מהשופט בדימוס אברהם קולה לפקח על החקירה, בנימוק שנציב תלונות הציבור על שופטים אינו יכול לשאת בתפקיד נוסף. הוא מזכיר כי בעבר כיהן השופט אליעזר ריבלין כנציב, במקביל לכהונתו כיו״ר ועדת בדיקה ציבורית, דבר שלא עורר מניעה.

קולה: “אירוע שלא קרה מתולדות המדינה, החקירה חייבת להתקדם"
קולה: “אירוע שלא קרה מתולדות המדינה, החקירה חייבת להתקדםצילום: קולה: “אירוע שלא קרה מתולדות המדינה, החקירה חייבת להתקדם

לדברי שר המשפטים, הקריטריונים שנקבעו כעת למינוי גורם מפקח מצמצמים כמעט לחלוטין את האפשרויות. שופטים מכהנים אינם מאושרים על ידי הנהלת בתי המשפט; עובדי מדינה ממערך הייעוץ המשפטי והפרקליטות אינם יכולים לכהן; ועובדי מדינה אחרים שהוצעו אינם עומדים בתנאי הסף או מצויים במצב של ניגוד עניינים. בשל כך, טוען לוין, לא ניתן למנות את השמות שעלו ברשתות.

במצב שנוצר, לוין אומר כי האפשרות המעשית היחידה היא מינוי שופט בדימוס. לדבריו, השופט בן חמו הוא מועמד בעל ניסיון ויושרה, שהביע נכונות לשאת בתפקיד. לוין מוסיף כי העיכובים שנוצרו כבר פגעו בחקירה, וקורא לבית המשפט שלא להתערב שוב במינוי.

בג"ץ יריב לוין כוח 100