יו"ר ועדת הכספים, חבר הכנסת משה גפני (יהדות התורה) תוקף את הציונות הדתית ומכנה את יחסה לארץ ישראל כ"רמיה".

בריאיון מיוחד למוסף החג 'שכינה' של עיתון 'יתד נאמן' שתוכנו מובא באתר החרדי 'כיכר השבת' מתייחס גפני ליחס של הציונות הדתית כלפי מדינת ישראל וכלפי הציבור החרדי.

לדבריו: "זו מלחמה בלתי פוסקת כל העת. הן ידוע הדבר שהקב"ה ברא את העולם כפי שרש"י אומר שנטלה מהם ונתנה לנו, ולא לחינם הוא נטל זאת מכל העמים והביא את הארץ לנו היהודים, הכל היה על בסיס תורני, והוא חילק אותה לשבטי ישראל באומרו – אם בחוקותי תלכו, שרק אם נקיים כל החוקים והמשפטים במיוחד בארץ הקודש, נוכל ליהנות מטובה ומעלותיה לדורי דורות".

גפני התייחס לתפיסתה של הציונות לפיה נאמר לעולים כי ארץ הקודש אינה זקוקה כיום לתורה ומצוות. "הציונות עשתה בעצם מה שכל האומות עושים, הם חפצים להיות מדינה שאין לה לא רקע תורני והלכתי כפי שמתנהגים כל העמים, למרות שהם טענו באו"ם מאז הקמת המדינה על אדמת ארץ הקודש בהביאם את כל האסמכתאות מהתורה. אם מישהו היה שואל מדוע אינכם מקיימים וחיים על פי התורה, שהיא המסמך עליו אתם נשענים בבקשתכם להתנחל כאן בארץ הקודשו לא בכל מקום אחר".

בהמשך דבריו נראה כי גפני עובר לטון תקיף יותר ואומר כי "בעצם הם עשו כאן מעשה רמיה, שכביכול אנו עם ככל העמים, ויש לו מדינה וצבא או דגל והמנון, והדבר החמיר בכך שרק כשאומרים דבר הלכה או יהדות, הם קופצים עלינו במערכות הציבוריות בממשלה בשלטון ובמשפט, ואף בכלי התקשורת השונים כל העת".

בהתייחסו לציונות, מתייחס גפני הן לציונות הדתית והן לציונות החילונית. "אומר לכם, כי גם אם היה ניתן להבין את רצון הציונות החילונית, כי הם פרקו מעליהם כל עול ורצו להיות ככל העמים, זה נוגד את ההלכה והמסורת, וזה מצער, אבל בהחלט רואים מה מטרתם".

"אבל את רעיון הציונות הדתית קשה להבין, הם אמרו כל העת שהם רוצים יהדות בארץ ישראל, וניקח הדוגמא של המציאות בשנה האחרונה שאנו חיים בה שנת השמיטה, לפתע כשרק נח להם לצרכיהם להתגמש בהלכה, הם מכרו את ארץ ישראל לערבים בתרמית בהיתר המכירה, ולפתע בזמן שכזה לא ארץ ישראל ולא התורה והמצוות חשובים להם, והם שכה דוגלים בארץ ישראל כיהודים, איך לפתע הם מוכנים כה בקלות למוכרה לערבים".

"לכן נכון שהם אומרים כי חשוב להם קיום המצוות, אך היום יותר מתמיד רואים כי העיקרון של הציונות הדתית פשט רגל, כי אם תדבר על מדינת הלכה לא תקבל על כך גב מהציונות הדתית, למרות שחלק מסויים מעונין בכך, כי הרוב מבניהם כיום מעורה בחילוניות שמבקשת לשלוט כאן, וכיום כולם מבחינים כי הנושא של ארץ ישראל שהם מדברים עליה בקול גדול כשהם לא מרבים לשמור על קדושתה, זוהי רמיה של ממש".

מה אתם רואים את העתיד למול הציונות שמנסה לחלן ולחלל את השכינה בארצינו?

"כיום יותר ויותר מביטים כי ההנהגה בציונות עשו כאן מעשה רמיה. עד היום הזה אי אפשר לדבר על מושגים שהמדינה תתנהג בכפיה על פי התורה, כי ההנהגה נגד הדבר הזה. ראשי העדה החילונית והציונית דתית רוצים כאן עם אחר, וב"ה בחסדי שמים קרה ההיפך, ובגלל מסירות הנפש של גדולי התורה והציבור החרדי בכל הדור האחרון, ב"ה אנו הצלחנו לשמור ולפתח את עולם התורה לבלי הכר, ועד כדי כך שכיום הרוב אומר שאנו עם נבחר וצריך שיהיה בו יותר מסורת וקיום מצוות. זו הסיבה שבכל מקום מתרבים ונפתחים בתי כנסת מקוואות ושיעורי תורה".