לכבוד החג, או סתם כדי לשדרג את שולחן השבת, השף אבי יהונתן מגיש מתכון למדליוני פילה ברוטב ערמונים.
מצרכים ל-4 מנות
למדליוני הפילה
800 גרם פילה בקר פרוס למדליונים
שמן זית
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
מלח גס לפי הטעם
1 ליטר נוזל בקר משובח מצומצם
1 בצל קצוץ דק
1 שורש פטרוזיליה קצוץ דק
50 מ״ל דבש דבורים טהור
100 מ״ל יין אדום יבש
2 ענפי טימין
50 גרם מחמאה
1 כף קמח
300 גרם ערמונים קצוצים גס
פירה תפוחי אדמה:
1 ק"ג תפוחי אדמה
מלח לפי הטעם
200 גרם מחמאה
אופן ההכנה:
- קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים בסיר עם מים ומעט מלח עד לריכוך.
- מסננים ומעבירים את תפוחי האדמה לקערה.
- במחבת חמה ממיסים את המחמאה.
- מועכים את הפירה עד לקבלת מחית חלקה ומוסיפים את המחמאה.
- את הפילה ממליחים ומפלפלים לפי הטעם עם פלפל גרוס, מלח ושמן זית.
- מחממים מחבת פסים ומתחילים בצריבת הבשר למשך כ-2 דקות מכל צד.
- בסיר קטן יש לאדות קלות את הבצל במחמאה להוסיף את שורש הפטרוזיליה ולהמשיך לאדות על אש בינונית כשלוש דקות.
- מוסיפים כף קמח עד שהוא נבלע ומוסיפים את היין ומצמצמים עד להטמעה חלקית.
- מוסיפים את הנוזל הבקר המצומצם, הערמונים והדבש. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לאש בינונית ממשיכים בצימצום הרוטב עד להסמכתו.
- מוציאים את עלי הטימין ויוצקים מעל המדליונים והפירה.
בתאבון…!
==
המתכון באדיבות סומסה רח' ז'בוטינסקי 1 רמת גן. טלפון להזמנות: 03.752.6222
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
20:50 18.10.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר