הפרשן המדיני של עיתון "הארץ", חיים לוינסון, הודיע על עזיבתו אחרי 17 שנות עבודה בעיתון. בפוסט ארוך ומרגש ברשתות החברתיות, סיפר לוינסון על דרכו בעיתון, על השינויים שחווה, ועל החלטתו לסיים פרק משמעותי בחייו העיתונאיים.
"בקיץ של לפני 17 שנים, כשקרסו כלכלות המערב במשבר הסאבפריים, קרא לי מורי ורבי בעיתונות, אבי זילברברג, ואמר לי ש'הארץ' הולך לעבור מהפכה", כתב לוינסון. "הגיע עורך חדש, דב אלפון, עם רוח אחרת, שרוצה להפוך את העיתון להישגי ואגרסיבי יותר. הישגי ואגרסיבי — זה אני. אז באתי".
לאורך השנים שימש לוינסון ככתב שטחים, כתב פוליטי, טוראי ולבסוף כפרשן מדיני. "אין משהו בחיים שלי שעשיתי 17 שנים ברצף", כתב. "בהתחלה עוד הייתי סופר. אני כבר בהארץ יותר מהחברה שהייתה לי הכי הרבה זמן. אני בהארץ יותר שנים מששרדתי בישיבה".
לוינסון שיבח את עיתון "הארץ" ואת חבריו לעבודה: "העיתון שרד משברים כלכליים ופוליטיים, והוא אחד מכלי התקשורת החשובים בעולם. המנוע של היקום הליברלי בישראל… היה לי את הכבוד לעבוד בעיתון הזה, להיות פסיק במאמץ".
בדבריו הוסיף לוינסון כי השנה האחרונה בתפקידו כפרשן מדיני הייתה מרתקת, אך גם גרמה לו להבין שהגיע הזמן להמשיך הלאה. "25 שנה חלפו מאז נכנסתי בשערי המקומון, ומלאכת הכתיבה היומיומית כבר לא מדברת אלי כמו שהייתה. כשהבחנתי שאני כבר לא כועס על המערכת כשהם מתמהמהים בעריכתי, ולא מחכה ליד המסך לראות שמה שכתבתי התפרסם, הבנתי שזה הזמן להמשיך הלאה. יבואו אחרים מוכשרים ממני".
בסיום דבריו כתב לוינסון לקוראיו: "זו ההזדמנות להגיד תודה ענקית לכל הקוראים, לכל המגיבים, לכל האוהבים ולכל השונאים. לפני 30 שנה לא דמיינתי שיש אפשרות שהשם שלי יודפס איפשהו. זכיתי להיות מאלה שהאנושות הגשימה להם את החלום. אתם, הגשמתם לי את החלום".
מה דעתך בנושא?
8 תגובות
0 דיונים
את מי הוא מעניין?
אולי נכריז על ימי צום עד שיחזור בו??
10:29 30.10.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שמוליק
לך לעזעזעל ואל תחזור אשרי שפטרנו
10:37 30.10.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ZB
חזינו כאן בתהליך של הרמבם אדם נמצא לאורך זמן בקהילה עם תכונה דומיננטית מקבל גם הוא את התכונה גם אם נכנס אליה הפוך תהליך הריפוי משרה בערוץ 14
10:40 30.10.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
משיח
ברוך שפטרנו מעונשו של זה
10:51 30.10.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אורן
אתה לא הישגי ואגרסיבי, אתה פשוט חלאה.
13:45 30.10.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
משה
לא נתגעגע....
14:15 30.10.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דורון
זה סופו של כל יהודונאצי קפלניסט בוגד. זאת רק ההתחלה, נגיע לכל היהודונים בתקשורת שפוגעים בבטחון מדינת ישראל. ביי ביי אדולף
14:43 30.10.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
טל טל
יא אהבל, פיטרו אותך! עלכ עזבת... עזבת כי הכריחו אותך לעזוב!!!
12:39 31.10.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
טל טל
יא אהבל, פיטרו אותך! עלכ עזבת... עזבת כי הכריחו אותך לעזוב!!!
12:39 31.10.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דורון
זה סופו של כל יהודונאצי קפלניסט בוגד. זאת רק ההתחלה, נגיע לכל היהודונים בתקשורת שפוגעים בבטחון מדינת ישראל. ביי ביי אדולף
14:43 30.10.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר