חדשות

בנט עונה לגולן: "מינוי זיני עקום אך לא באשמתו"

נפתלי בנט על האמירה של גולן לפיה יפעל להדיח את זיני מרשות השב"כ: "כל בעל תפקיד יימדד ויישפט לפי פעולותיו", עם זאת ציין "מבינים שהמינוי עקום"

בנט עונה לגולן: "מינוי זיני עקום אך לא באשמתו"
צילום: (צילום: יוסי אלוני / פלאש90)

בנט מגיב ליאיר גולן: בפוסט שהעלה ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט ברשת טוויטר, הוא תוקף את דבריו של ח"כ יאיר גולן הבוקר. לדברי בנט אין מקום לפטר את זיני בממשלה שתקום.

יאיר גולן: "אם נרכיב את הממשלה – נדיח את ראש השב"כ דוד זיני"

"בממשלת התיקון שתקום כל בעל תפקיד יימדד ויישפט לפי פעולותיו למען המדינה, ולא לפי דעות קדומות של פוליטיקאים או תקשורת. כולם אכן מבינים שתהליך המינוי היה עקום, שלא באשמת זיני. אך מרגע שהאלוף דוד זיני מתמנה כדין, הוא ראש השב״כ של מדינת ישראל, ואני מאחל לו הצלחה בתפקיד ממלכתי וחיוני זה", דברי בנט בעמוד הטוויטר שלו.

הבוקר, בראיון לגל"צ, אמר יאיר גולן כי במידה והוא יקים את הממשלה הבאה הוא יפעל להדיח את דוד זיני מתפקידו כראש השב"כ. זאת, עוד לפני שמינויו של זיני יצא לפועל בכלל. בצהריים גם בני גנץ ושותפים נוספים באופוזיציה יצאו נגד דבריו.

בתוך כך, הערב, עם חזרתו של ראש הממשלה נתניהו מארצות הברית, צפויה הממשלה להתכנס ולאשר את מינויו של האלוף זיני לרשות השב"כ, לאחר האישור שניתן בוועדת גרוניס בשבוע שעבר.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

16
13
אבי
30.09.25

להדיך את יאיר גולן להתמודד לכנסת האדם הזה לא ראוי להעמיד למישפט על. הסתה ופגיעהה הביטחון המדינה את הנזק רואים בעולם.

12
דניאל
30.09.25

ממש ציני ומצחיק!!! מי מדבר על מינוי עקום בנט, אתה כבר מצחיק!!!

1
.
01.10.25

חחחחח אתה מצחיק, בוא נראה את ההישגים של ממשלת בנט. 1. העבירו תקציב למדינה אחרי שנים של 2. צמצמו את הגרעון לאחר שנים של עלייה 3. הורידו מחירים במוצרים כמו עגלת תינוקות, שום, אוכמניות, קורנפלקס, אננס ועוד הרבה אחרים 4. שיקום היחסים עם מדינות רבות 5. מצב ביטחוני טוב יחסית ועוד מלא! תגיד לי השיג אחד של הממשלה הזאת, כי ה7/10 היה חתיכת הישג, הממשלה הזאת גרמה לבידוד מדיני, לא עשו שום דבר כדי לשפר את המצב הכלכלי המחירים רק עולים והמצב הכלכלי גרוע, מקדמת חוק השתמטות מה שדופק את המילואימניקים וגורם להם לסבול רק בשביל שהחרדים לא יפרקו את הממשלה, המצב התחבורתי גרוע, מערכת החינוך גרועה. וכל זה בגלל הממשלה שאתם עדיין תומכים בה

11
נועם
30.09.25

כדאי שיסתכל בראי טוב טוב. כמה מינויים עקומים ואסוניים היו בזמן ממשלתו?

1
.
01.10.25

אתה אומר שבנט אשם ב7/10 בגלל המינויים? לראש השב"כ והרמטכל של הצבא יש אחריות כלפי ה7/10 וטוב שהם התפטרו, באותה מידה כל הממשלה צריכה להתפטר, גם ביבי צריך להתפטר, למה? כי ביבי הוא האשם המרכזי. הוא מימן את חמאס בכסף קטארי למרות שידע שהמזוודות מגיעות לזרוע הצבאית של חמאס הוא לא סגר את הברז, הוא התעלם מ6 המלצות של אנשי שב"כ הצבא והדרג המדיני לחסל את סינוואר ודף, ליברמן רצה באותה תקופה מכה קשה לעזה בשביל להביא ביטחון לישראל אבל כל האחרים התנגדו וכמו "הסדרה" עם ארגון טרור, בגלל זה ליברמן התפטר, ביבי כתב בספר שלו שבנט וליברמן חתרו לכיבוש עזה אבל הוא התנגד, ביבי התעלם מהאזהרות של הצבא על זה שמלחמה בפתח וקרא לזה "הפרזה", הוא איפשר לחיזבאללה לפתוח אוהל בגבול ישראל ללבנון. אין ספק שלצבא ולשב"כ יש אחריות על האסון, אבל ביבי הוא האשם המרכזי, לא משנה כמה תכחישו את זה יש יותר מדי ראיות לזה, מימון חמאס הוא אחד הגורמים המשמעותיים לאיך ה7/10 קרה.