חדשות בעולם

דרמה בברזיל: הנשיא לשעבר הורשע בניסיון הפיכה

בית המשפט העליון בברזיל הרשיע את הנשיא לשעבר ז'איר בולסונרו בניסיון הפיכה, פירוק המשטר הדמוקרטי במדינה, וחברות בארגון פשיעה. זאת אחרי שתכנן להישאר בשלטון למרות הפסדו בבחירות ב-2022

בולסונרו. יתמודד בסיבוב השני מול דה סילבה
בולסונרו. יתמודד בסיבוב השני מול דה סילבה | צילום: קלסו פופו\שאטרסטוק

דרמה פוליטית: בית המשפט העליון בברזיל הרשיע הערב (חמישי) את הנשיא לשעבר ז'איר בולסונארו בניסיון הפיכה ופירוק המשטר הדמוקרטי במדינה, זאת אחרי שהואשם כי הוא תכנן להישאר בשלטון למרות שהפסיד בבחירות לנשיא המכהן לולה דה סילבה. בנוסף הנשיא לשעבר הורשע בחברות בארגון פשיעה.

בשלב זה לא נגזר עונשו של בולסונארו, וההחלטה הרשמית תינתן בהמשך על ידי בית המשפט. עם זאת, הציפייה היא שהוא יקבל עונש מאסר ממושך, לצד איסור על התמודדות בבחירות עתידיות.

כזכור, במרץ האחרון בית המשפט קבע כי בולסונארו יעמוד לדין בגין ניסיון ההפיכה, בעקבות כתב אישום נרחב שהוגש על ידי התובע הכללי של ברזיל, פאולו גנוט, נגד הנשיא לשעבר ו-33 ממקורביו. על פי כתב האישום, בולסונארו ואנשיו תכננו דרכים להישאר בשלטון לאחר הפסדו בבחירות 2022. בין התוכניות שעלו הייתה עלילה להתנקש בחייו של דה סילבה באמצעות הרעלה, עוד לפני שהושבע לתפקיד, וכן לירות למוות בשופט לשעבר שתמך בדה סילבה.

בולסונארו, שכיהן כנשיא ברזיל בין 2019 ל-2023, הכחיש בעבר את כל ההאשמות נגדו וטען כי מדובר ברדיפה פוליטית. במרץ האחרון צוותו המשפטי הגיש עתירה לבית המשפט העליון נגד העמדתו לדין של הנשיא לשעבר, אך כאמור העתירה נדחתה ונקבע כי עליו לעמוד למשפט בהרכב מיוחד.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

1
1
אני מגיב
12.09.25

דפוס פעולה זהה של השמאל בכל מקום; ניצול מערכת משפטית מוטה לסילוק יריב פוליטי ב