מבזקים
סרוגים

בשבוע הבא: מפגש ראשון של ראשי ״גוש השינוי״

לאחר סדרת פגישות אישיות בין בנט, ליברמן ואייזנקוט – לפיד מכנס לראשונה את כל ראשי גוש השינוי למהלך מתואם שמטרתו לגבש קווי יסוד לממשלה חלופית

י"ז אלול התשפ"ה
בשבוע הבא: מפגש ראשון של ראשי ״גוש השינוי״

מלשכת יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד נמסר היום (רביעי) כי בשבת הבאה יתקיים מפגש ראשון של ראשי מפלגות גוש השינוי. לפגישה הוזמנו נפתלי בנט, גדי איזנקוט, אביגדור ליברמן, בני גנץ ויאיר גולן. על פי ההודעה, מדובר במפגש ראשון מתוך סדרת פגישות מתוכננות, שמטרתן לעצב את קווי היסוד של הממשלה הבאה.

ההודעה מגיעה בצל סדרת המגעים והפגישות שנערכו בשבועות האחרונים בין בכירי האופוזיציה: ליברמן הכין ופרסם מסמך עקרונות לחוקה והדגיש את הצורך בהסכמה רחבה של כל המפלגות הציוניות; בהמשך נפגש עם נפתלי בנט ועם גדי איזנקוט בניסיון לקדם שיתוף פעולה; ולפיד עצמו קיבל מכתב מליברמן בקריאה לאחד את הכוחות.

קיש משיב אש: נפתול בנט – גדול הנוכלים הפוליטיים
קיש משיב אש: נפתול בנט – גדול הנוכלים הפוליטייםצילום: קיש משיב אש: נפתול בנט – גדול הנוכלים הפוליטיים

המפגש המתוכנן בשבוע הבא מסמן מעבר מהצהרות ופגישות אישיות למהלך מאורגן ומתואם של כל ראשי גוש השינוי, במטרה להציג אלטרנטיבה ממשית לממשלת נתניהו ולהכין את הקרקע ליום שאחרי. ההערכה היא כי כבר במפגשים הקרובים תעלה לדיון שאלת סדר העדיפויות המדיני־ביטחוני לצד הסוגיות החברתיות־כלכליות.

אביגדור לבירמן בני גנץ גדי אייזנקוט גוש השינוי יאיר גולן יאיר לפיד נפתלי בנט