מבזקים
סרוגים

2 יירוטים נכשלו: כטב"מ הצליח לחדור לשדה התעופה רמון

לפחות שני מיירטים נורו לעבר מטרות חשודות במרחב אילת. לא הופעלו התרעות בעיר. לאחר מכן הכטב"מ המשיך לאזור שדה התעופה רמון שם יורט. וזאת אחרי שאתמול פגע כטב"מ חות'י באולם הנוסעים

ט"ו אלול התשפ"ה
2 יירוטים נכשלו: כטב"מ הצליח לחדור לשדה התעופה רמון
2 יירוטים נכשלו: כטב"מ הצליח לחדור לשדה התעופה רמון צילום: צילום: אליהו רובינסקי

דיווח ראשוני על יירוט כטב"מ באזור אילת. בשמי העיר נראה שוב של מיירט. אין דיווחים על נפגעים או על נזק. כמה דקות אחר כך יצא מיירט לעבר מטרה נוספת.

לא הופעלו התרעות בעיר. ככל הנראה היירוטים נכשלו כי כרבע שעה לאחר מכן, הופעלו התרעות באזור שדה התעופה רמון.

רק אחרי שעה ארוכה מסר צה"ל תגובה: "בהמשך להתרעות שהופעלו לפני זמן קצר במרחב הערבה, חיל האוויר יירט כלי טיס בלתי מאויש ששוגר מתימן.
התרעות הופעלו על פי מדיניות".

הותר לפרסום: זו הסיבה שהכטב"מ שנפל בדרום לא יורט
הותר לפרסום: זו הסיבה שהכטבצילום: הותר לפרסום: זו הסיבה שהכטב

אתמול פגע כטב"מ שירו החות'ים בשדה התעופה רמון צפונית לאילת. מהירי נפגע אדם כבן 50 ואולם הנוסעים ניזוק באופן ממשי. עם זאת שעה קלה לאחר מכן חזר שדה התעופה לפעילות. הכטב"מ שחדר לרמון זוהה במערכות ככלי ידידותי ולכן לא הופעלה אזעקה או מיירטים.

צפו: המסוק מיירט את הכטב"מ החות'י בצרור מתותח
צפו: המסוק מיירט את הכטבצילום: צפו: המסוק מיירט את הכטב

במקביל יירט צה"ל שלושה כטב"מים שניסו לחדור לישראל באזור ניצנה, שניים יורטו בתוך שטח ישראל, בתיעוד שהבאנו אתמול בסרוגים, נראה מסוק מפוצץ את הכטב"מ בירי קצר של תותח.

אילת החות'ים ישראל במלחמה כטב"מ