חבר הכנסת לשעבר מתן כהנא, מגיב לטענותיו של הרב יגאל לוינשטיין על הדחת לוחמים דתיים מסיירת מטכ"ל. אמש הרב יגאל לוינשטיין כתב בחשבון הטוויטר שלו כי "תוך חודשיים הודחו 11 לוחמים דתיים מהמסלול", וכינה זאת "הדרת דתיים בסיירת מטכ"ל".
בתגובה, פרסם חבר הכנסת לשעבר מתן כהנא, בעצמו איש סיירת מטכ"ל, פוסט תגובה. כהנא כתב כי הוא מגיב "בלב כבד" על הציוץ, וכי המשפט "הדיחו אותו כי הוא דתי" הוא משפט שלא שמע "כבר בערך 35 שנה וחשבתי שעבר מהעולם".
כהנא פנה ישירות ל-11 הלוחמים שהודחו, והביע צער על כך שהוכנסו לדיון ציבורי. הוא המליץ להם "לא לאמץ את הנרטיב שהרב יגאל מציע כאן", והדגיש כי רבים מלוחמים שהתחילו בסיירת מטכ"ל והמשיכו ביחידות אחרות, עשו שירות ארוך ומשמעותי. לדבריו, אם יתלו את המעבר שלהם בדתיותם, הם "כנראה יפספסו הזדמנות לשיעור משמעותי". הוא קרא להם להמשיך להשקיע "בראש מורם ובכל הכוח" ביחידות בהן הם נמצאים כעת.
בהמשך, כהנא התייחס למערכת היחסים הארוכה שלו עם הרב לוינשטיין, וציין כי כאב לו לקרוא את הדברים שכתב. הוא הסביר כי סיירת מטכ"ל, יחד עם שתי יחידות העילית הנוספות, הן יחידות "אחרות" הדורשות "מצרף של תכונות וכישורים" נדיר. הוא טען כי לא נתקל מעולם במקרה שבו מישהו הועבר ליחידה אחרת כי הוא דתי, וכי יחידות העילית "מקצועיות מידי מכדי ששיקול כל כך לא רלוונטי יכנס למכלול השיקולים".

כהנא הבהיר כי "אסור ששיקולים מסוג זה ישקלו כאשר בונים ומכשירים צוות לוחמים ביחידות העילית", והשווה זאת למנתח או טייס שסיימו את הכשרתם בזכות "העדפה מתקנת". לדבריו, משימות היחידות דורשות את האנשים המתאימים ביותר, ולא כאלה שנבחרו על בסיס שיקולים כמו "אשכנזי/ספרדי/עירוני/קיבוצניק/דתי/חילוני". הוא סיכם כי למרות שניתן להעביר ביקורת על סיירת מטכ"ל, "הדרת דתיים' זה משהו שכבר מזמן עבר מהעולם".





תגובות
כהנא עפיפון בלי חוט דרה דתית חיה ובועטת ולא רק שם. תתעורר
יש ישיבות הדחה בהם שאר הלוחמים מחליטים מי לא מתאים להם לרוח הצוות שנבנה . זה קורה אחרי יותר משנה בהכשרה ואז רוב הדתיים עפים . זה ידוע
מתן צודק הרב יגאל יש לי תחושה שאתה רוצה להיות בודד כדתי שהיה בסיירת מטכל מי שמפלגתו קרסה אל תטיף ואל תציע לדעתי בהיותו דתי קל להעיפו כמו שפריפריה אחד ל10רק בטיס מתן פעם החזקתי ממך ומבנט בעיני אתם כלום ושום דבר על בנט בכלל אין מה לדבר אחרי שרמה את בוחריו בשקרים וחתם ואמר הוא רוצה להיות מנהיג ואתה ? מציע לך תדאג שמפלגתך לא תעבור את אחוז החסימה
דביל
דניאל היקר. אין לי מושג מהם הנתונים לגבי הדחת החיילים, ולכן גם אני לא יודע מי צודק בוויכוח. מה שבטוח, מתן כהנא לא היה הדתי היחיד בסיירת! יש דתיים רבים שהיו בסיירת מיכל, בהם, עמנואל מורנו זכרונו לברכה, ויבדל לחיים ארוכים עופר וינטר.
יש דתי ויש "דתי" כמו מתן כהנא,אלעזר שטרן וחיליק טרופר
תוכל להסביר לי את ההבדל בין "דתי" לדתי?
כהנא קשקשן כמו בנט
אידיוט שימושי לרגלי הדיקטטור
אני לא מבין מדוע כהנא מתייחס בכלל ללוינשטיין,חוזר בתשובה שמאז שגידל זקן וציציות הוא לא מפסיק לדבר שטויות.
דניאל אתה קשקשן במחזור שלי היו 4 דתיים וכולם ושלושה גמרו מסלול אין שום הבדל ביחידה לא בין מזרחיים ולא דתיים כולם נמדדים לפי הכישורים וההתאמה לתפקיד
מה זה אומר "יש דתי ויש דתי"? אתה גזען חשוך ובור. עדיף שתשתוק.
סרוט אמיתי
יש "דתי", ויש דתי אמיתי כמו מתן כהנא, אלעזר שטרן וחילי טרופר. יש גם "חרדי", בעיקר לעצמו
שוב צף אותו פילוג ושיסוי ואותה הבחנה בין דם לדם שפוגעת במדינה הזאת.
יש לי יותר מהרגשה שמתן כהנא מתנהל פה בצורה צבועה. מריח כמו רדיפה של דתיים. נראה כמו רדיפה של דתיים. הקטע הוא שמתן כבר לא מרגיש דתיים.
אתה לא חילוני אתה סמרטוט
איזה בדיחות . בסיירת מתכל יש דתיים . והאמת קצת נמאס מהבלבול שכל הזה . הציונות הדתית עם כל הכבוד . הם בסך הכל 11 אחוז מהכח הלוחם בצהל . וכל מה ששומעים מהם כל היום . זה לא קידמו לא מינו הדיחו . כשבפועל יש באחוזים הרבה יותר מהם מאשר ה 11 אחוז שהם מהווים בפועל
קנאי בהצלחת הרב יגאל
יש דתי כמו אלעזר שטרן, ויש דתי כמו דוד זיני.
הרב לוינשטיין לימד ומלמד אלפי לוחמים שהיו ונמצאים גם ביחידות שלא שמעת עליהם. יש מכמה של הסרת דתיים ביחידות מסויימות והיא לא החלה בסיירת מטכל.
אתה קשקשן כמו ביבי
מאיפה הבאת את הנתון הזה באמת מעניין אותי