ברקע המאבק ההולך ומתפתח בין החרדים ליועצת המשפטית לממשלה על מעצר עריקים בשדה התעופה בדרכם לאומן, בכיר אוקראיני אומר הערב (מוצ"ש) לברק רביד בחדשות 12 כי "בשלב זה, בגלל שיקולי ביטחון, לא תתאפשר הגעת עולי רגל לאומן השנה".
יו"ר איחוד ברסלב באומן הרב נתן בן נון הגיב לפרסומים: אנחנו ישבנו השבוע עם כלל גורמי הממשל הרלוונטיים בקייב, סיכמנו את כל הסדרי הביטחון מול גופי החירום והתקבלו כל האישורים הנדרשים לקיום הקיבוץ. אנחנו ממשיכים להיערך כרגיל להגעת הרבבות בימי ראש השנה." עוד אמר הרב בן נון: "אנו קוראים לציבור שלא להיבהל ולהמשיך בהכנות לקראת הנסיעה לאומן ללא שינויים".
ביום שישי הורתה היועצת המשפטית לממשלה כי יש לאכוף את החוק נגד משתמטים שטסים לאומן: "לפי הדין, אין לממשלה או למי משריה, סמכות לגבש מתווה".
במכתב ששיגרה כתבה בהרב-מיארה: "כפי שהמדינה עדכנה בעתירות התלויות ועומדות כיום בבנייץ ליישומה ולאכיפתה של חובת הגיוס באופן שוויוני, שבאחת מהן מרשתכן היא העותרת, התקיימו בחודשים האחרונים סדרה של דיונים בראשות היועצת המשפטית לממשלה – האחרון שבהם ביום 4.8.2025. במסגרת דיונים אלו הוצגה ההיערכות של צה"ל והמשטרה הצבאית, של רשות האוכלוסין ופקידי ביקורת הגבולות לקראת חגי תשרי".
"זאת, על מנת לקיים אכיפה של חובת הגיוס, כלפי חייבי גיוס המפרים את הוראות חוק שירות ביטחון ואשר מבקשים לצאת את גבולות הארץ. נוסף, כפי המדינה הצהירה לאחרונה במענה לצו על-תנאי שהוצא בעתירות אלו, גובשה תכנית להגברת האכיפה בעניינם של משתמטים, לשם הגברת אפקטיביות חובת גיוסם. יישומה של תכנית זו החל מאז חודש יולי 2025. כחלק מהתכנית הוצהר, כי יינקטו צעדי אכיפה במעברי הגבול נגד משתמטים".

"הגם שלא מוכרת לנו כאמור כוונה קונקרטית לשנות מהצהרות המדינה הללו לבגייץ, נבקש להבהיר, ולו לשם השלמת התמונה, כי מתווה שתכליתו היא הימנעות מהפעלת סמכויות אכיפת הדין נגד חבי גיוס, שאינם מתגייסים ואשר מפרים את חובתם לפי חוק שירות ביטחון, בנמל התעופה או במעברי הגבול, הינו מנוגד לדין. הימנעות כזו סותרת את חובת המדינה לאכוף את חובת הגיוס באופן שוויוני."
לדבריה "הדבר אף עומד בסתירה להתחייבות המדינה בתצהיר התשובה בעתירות האמורות. יתרה מכך, לפי הדין, אין לממשלה או למי משריה, סמכות לגבש מתווה שמשמעותו היא התערבות בפעילות אכיפת החוק כמתואר ולהורות לרשויות האכיפה להימנע מהפעלת סמכויות אכיפת הדין".





תגובות
מה אתם חושבים האוקראינים מטומטמים ראו ישראל מוכנה לשלם למולדבה עשר מיליון רק על מעבר יבקשו שמונים מיליון על השהייה
למה לא מתחשבים בשיקצע'ס שמתפרנסות מהחסידים ?
יש שם הרבה מתן בסתר ומאחור
יש מיתון עכשיו באוקראינה, צריך פרנוסה
ממשלה מהגיהנום... נתניהו הרס את המדינה , כל תחום פה הרוס , חינוך , בריאות , סעד , בטחון פנים , יחסים בינלאומיים ומעמד ישראל בעולם , מצבנו הכלכלי ועוד לא דברנו על דור שלם שנמחק ... 2000 חללים , 20000 פצועים , 10000 הלומי קרב , מאות קטועי גפיים , עשרות צעירים מתאבדים , ומאות אלפי חסרי בית ... נתניהו לא ירגע עד שישרוף את כל מדינה, אחריו אדמה חרוכה, מדבר וציה, ואיי חורבות....
המזבלה הזה זה מה שמחזיק אותך בחיים טיפש מטופש. כשתמות יסבירו לך היטב בשמיים בעזרת השם
שתדע מי ששונא יהודים במיוחד חרדים קדושים צדיקים הוא לא חלק ממדינת היהודים. אתה יכול להגיש לא שייך וללכת. חסר בושה שכמוך. חוצפן ברמה פתטית
להפריד דת ממדינה זה לא עובד ביחד ראו מה קורה במקומות שלא השכילו להפריד כמו איראן לבנון עיראק סוריה עזה ההיסטוריה מלמדת שאלוהים לא עזר לאף עם אפילו לא לעם היהודי ה"קדוש" בתקופת השואה
איך מתאפשר במדינת שלנו שאיש אחד מחליט על גורל ילדינו ואת בנו הבריח לחו"ל
כסיל
ח׳חחחחחחח
מי שאנטישמי אלו אתם החרדים שאומרים מה לנו ולמלחמת הקיום הזו לא איכפת לכם מהמדינה והצבא רק לקבל ולקבל ולקח. החרדים צדיקים?!? ממש לא
איזה הרוס? כל המדינה חוגגת. נסיתי למצוא מקום במסעדה יוקרתית לא היה מקום ברוב המסעדות, וזה היה יום ראשון!!! הקניונים מלאים באנשים עם מלא קניות. בקרוזי שיוצאים מישראל הכל אזל אזל אזל. אין מקום!!! ולכו תמתאו מקום בטיסות. בתי המלון והצימרים מלאים עד אפס מקום אבל משום מה באופן תמוהה כולם בוכים ואומרים שהמצב הכלכלי לא טוב והנה האידיוט לעיל אומר שהמדינה הרוסה. כל מדינה הייתה רוצה להיות "הרוסה" כמונו. בזה כמובן בזכות ביבי הוא כל כך "הורס" עד שאין מקום לבלות בשום מקום משום שעמוס. מה אכפת לכם שהחרדים מבלים באומן אתם תבלו והם שיבלו כרצונם. מה כואב לכם
כנראה שהיית בעולם הבא וחזרת משם, כך אתה יודע מה קורה שם. אפס מאופס לך לארמון להיות המשרת של המלך.
לא רק שהוא עזר שיישארו יהודים , הוא גם זה שהביא עלינו את השואה . כשאני רואה את כל ההיסטוריה של העם היהודי , וגם בהווה , איך כולם שונאים יהודים , בלי כל סיבה הנראית לעין , ובכל אופן עם ישראל עדיין חי . אין לי הסבר אחר חוץ מאלוקים .
אף אחד לא מגיע לשמיים, אין דבר כזה אלוהים זה הכל בלוף שמכניסים לדתיים בראש כדי שיהיו צייתנים, מי שמת נרקב באדמה ושם אף אחד לא מסביר כלום.
כך חושב מי שאין לו נשמה, אבל מי שיש לו נשמה נשמתו נשארת גם אחרי שגופו נרקב..
לשכמותך אין תחית המתים אז כן, ישימו אותך באדמה אחרי 120 ולנו יהיה יותר שקט
בשמיים יסבירו לך למה מי שלא יוצא למלחמת מצווה, לא שותף בנטל הכלכלי ופרזיט על חשבון אחרים הוא החוטא האמיתי. גן עדן לא מגיע לך
אנטישמיות בתוך ישראל לא יאומן כמה שינאה וחוסר ידע ביהודות ומה שכתוב בתנך
שתגיע למעלה אז תדע אם יש אלוהים או לא ומה מחכה לך שם או בעולפ הבא
אתם לא יודעים מי יבוא אחרי נתניהו. עשרת השבטים באים בשנת התשפ"ו. הם בעלי כוחות על כיבוש וכפיה דתית באותה השעה
איך האתר המכובד הזה מרשה לפרסם דברי בלע . ואני שמצטט משהו מהזהר הקדוש ישר מוחקים. למעלה רואים אותכם !
האוקאינים למדו איך לקושש כסף מהיהודים