כוחות מיוחדים של צה”ל פשטו היום (שלישי) על יעדים במרכז רמאללה, המרכז השלטוני של הרשות הפלסטינית, במסגרת פעילות חריגה שנועדה ככל הנראה לפגוע במקורות מימון טרור.

על פי הדיווחים של הפלסטינים בעיר, הכוחות פעלו בסניפי בנקים ובחנויות של חלפני כספים, החרימו כספים וציוד וביצעו מעצרים של מבוקשים.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

פעילות צה"ל ברמאללה (שימוש לפי סעיף 27א)

לפי דיווחים ערביים, במהלך הפעילות נפצעו שלושה בני אדם מירי, ותועדו עימותים בין הכוחות ללוחמים חמושים במקום. תיעודים ברשתות החברתיות מראים פריסת צלפים על גגות סמוכים והכנסת כוחות תגבור למרכז העיר.

רמאללה נחשבת לבירת העסקים של הפלסטינים ולא בהכרח מתקשרת ישירות לטרור, שפועל בעיקר מהשומרון וגזרת חברון (ובעבר גם ביריחו). הפעילות של צה"ל בעיר נחשבת חריגה, בעיקר כשהיא ממש במרכז העיר.

חמישה חשודים נעצרו בפעילות

רק אחרי מספר שעות, דובר צה"ל התייחס לפעילות כשאמר כי "הבוקר יצאו כוחות חטיבת בנימין בשיתוף לוחמי יחידת דובדבן ומג״ב איו״ש ובהכוונת מודיעין פיקוד מרכז ושב״כ, לפעילות מבצעית במרכז העיר רמאללה. במסגרת הפעילות הכוחות פשטו על עסק חלפנות המעביר למחבלי חמאס כספי טרור למען קידום פעילויות טרור נגד מדינת ישראל ואזרחיה".

"במהלך הפעילות נעצרו חמישה מבוקשים החשודים בפעילות טרור אשר הועברו להמשך טיפול כוחות הביטחון, וכמו כן הוחרמו מאות אלפי שקלים שהופללו ככספי טרור" הוסיפו. "פעילות זו מצטרפת לשורת פעולות שמבצע צה״ל במרחב יהודה ושומרון, במטרה לפגוע במערך הכלכלי של ארגוני הטרור ולשבש את יכולתם לממן ולקדם פעילות טרור נגד מדינת ישראל ואזרחיה".