עוד מכה לח"כ טאלב אבו עראר. אחרי שהבוקר נחשף כי נעשה שימוש בכתובת הדוא"ל הפרטית שלו בכנסת באתר הבגידות אשלי מדיסון, עכשיו שומע הח"כ שנשוי לשתי נשים כי משרד המשפטים הודיע שיפעל נגד תופעת ריבוי הנשים במגזר הבדואי.

שרת המשפטים איילת שקד והיועץ המשפטי לממשלה יהודה ויינשטיין הודיעו היום כי החליטו לפעול ולשתף פעולה במספר מישורים על מנת להביא למיגור של התופעה, אשר חותרת תחת יסודות הסדר הציבורי התקין בחברה נאורה, ופוגעת במקרים רבים גם בנשים ובילדים בהיותם נתונים להזנחה ועוני.

היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, החליט בתום דיון בלשכתו עם פרקליט המדינה וצמרת הפרקליטות לצד גורמים נוספים, על שורת צעדים בתחום האכיפה. בהתאם לכך, יפורסמו הנחיות מדיניות חדשות לרשויות האכיפה אשר יכילו, בין היתר, כללים לאכיפה שוויונית ואפקטיבית.

שרת המשפטים אמרה: "שימוש באכיפה הפלילית הוא צעד ראשון במערכה. הטיפול בתופעה מחייב שילוב של גורמים ממשלתיים רבים תוך שיתוף פעולה עם גורמים אזרחיים, אשר יפעילו כלים של רווחה, חינוך והסברה", עוד הוסיפה שקד "נדרשים צעדים לביטול הטבות ותמריצים אשר ניתנים באופן אבסורדי למפרי החוק על ידי המדינה. אכנס בקרוב שולחן עגול של כל הגורמים הרלוונטיים במשרדי הממשלה, אשר ידון בדרכים למיגור התופעה".

אחת התופעות בהן נעזרים הבדואים להתפרנס היא קבלת קצבאות הילדים מהביטוח הלאומי. לגבר אחד יש שתיים ולפעמים שלוש וארבע נשים, שמולידות חמשה עשר ילדים, הרשומים כולם על שמו של האב. עד כה לא פעלה המדינה נגד התופעה וגם כשפעלה לא אכפה את החוק בפזורה בנגב.

ויינשטיין הודיע בנוסף, כי בכוונתו לפרסם הנחיה לרשויות המינהל, אשר נחשפות למידע המעיד על חשד לביצוע עבירת ריבוי נישואין, להעביר מידע כאמור לידי רשויות האכיפה, וכי יופעלו אמצעים משמעתיים כנגד עובדי מדינה העוברים על האיסור. כל זאת, על מנת לשפר את אפקטיביות האכיפה ואת גילוי ביצוע העבירות. הנחיה זו למסירת מידע תופנה גם לבתי הדין השרעיים.