"קשה לתאר את החוצפה"

אוצר החכמה צינזר את הספר של הרב מלמד

מאגר הספרות התורנית 'אוצר החכמה' הסיר את ספר "מסורת הגיור" ואת כרך גיור של פניני הלכה ככל הנראה בעקבות לחץ של ארגוני רבנים מאירופה. העורך זועם: "קשה לתאר את הביזיון והחוצפה"

אוצר החכמה צינזר את הספר של הרב מלמד
צילום: הספר שצונזר (מכון הר ברכה)

אחרי תקופה של רגיעה יחסית, המלחמה בספר 'פניני הלכה' נמשכת. עורך הסדרה, הרב מאור קיים טוען כי בגרסה החדשה של מאגר ספרי הקודש 'אוצר החכמה' הוסר ספר "מסורת הגיור" של הרב אליעזר מלמד וכרך "גיור" של פניני הלכה.

הספרים שכבר עלו לאחד משני המאגרים הגדולים של הספרות התורנית, הועלו אליו בהסכמת מכון המחקר של ישיבת הרב ברכה ולאחר מכן הוסרו. כשהרב קיים, ניסה לברר האם מדובר בתקלה טכנית, התברר לו כי הספר הוסר לאור דרישות של ארגון רבני מאירופה. (הרב קיים מציין שהקונטרסים שיצאו נגד סדרת פניני הלכה עדיין נותרו במאגר).

גיא עזרא, אריה יואלי

על הצנזור כתב הרב קיים: "ספר שכל כולו עוסק בבירור הדעות, כדרכה של תורה, ירד מאוצר החכמה, בגלל איומים ממי שיש לו עמדה תורנית אחרת. קשה לתאר את הביזיון והחוצפה. סתימת כל אפשרות לדיון תורני רציני".

מי שהגיב לדברים הוא הרב אברהם סתיו שפרסם: "מסורת הגיור׳ הוא יצירת מופת שמציבה סטנדרט חדש בפסיקת הלכה. וההחלטה להוריד אותו היא מבישה. מקווה שיתעשתו באוצר-החכמה, כי ככלל הם מצליחים להחזיק במדיניות מכילה ומאוזנת"

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

21
10
מיכאל
25.08.25

צודקים לגמרי, האיש הפך לפרזנטור של שונאי היהדות הקרובים ביותר לרפורמים