יצא ספר שמפריך את חיבורו של הרב שפירא "תורת המלך" - סרוגים

יצא ספר שמפריך את חיבורו של הרב שפירא "תורת המלך"

אריאל פנקלשטיין בוגר ישיבת ההסדר בנתיבות חיבר ספר שכל עניינו התמודדות עם התפיסה ההלכתית של מחבר הספר "תורת המלך" הרב יצחק שפירא על הלכות הריגת גויים. הרב יעקב אריאל על הספר: "הצלחת להפריך את עיקרי טיענוהם של מחברי הספר תורת המלך".

ישי פרידמן, חדשות סרוגים
יצא ספר שמפריך את חיבורו של הרב שפירא "תורת המלך"
  הספר. דרך המלך

בוגר ישיבת ההסדר בנתיבות אריאל פינקלשטיין חיבר ספר שכל עניינו התמודדות עם הטיעונים ההלכתיים והתורנים של הרב יצחק שפירא מחבר הספר "תורת המלך".

הספר "תורת המלך" עורר מהומה רבה בתקשורת. השמאל בישראל שאג על מחבר הספר ותפיסתו התורנית. פוליטיקאים ואנשי ציבור האשימו את הרב שפירא בגזענות ובמתן היתר הלכתי לפגיעה בערבים.

בעקבות הפולמוס ישב אריאל פינקלשטיין על המדוכה וחיבר ספר הלכתי שמטרתו היא התמודדות הלכתית עם טיעוניו של הרב יצחק שפירא. שם הספר נקרא "דרך המלך – גזענות ואפליית גויים בהלכה".

הרב יעקב אריאל רבה של העיר רמת גן ונשיא צהר רשם הסכמה לספרו של פינקלשטיין ושם הוא כתב: "ישר כוח על ספרך המתמודד בצורה ריצינית ועניינית עם הספר תורת המלך. לא בהצהרות לתקשורת ולא בחקירות משטרתיות יטופל הנושא הקשה אלא בדרך המלך בה הלכת".

הרב אריאל כתב כי פינקלשטיין הפריך לחלוטין את עיקרי טיעוניו של הרב שפירא. "הצלחת להפריך את עיקרי טיענוהם של מחברי הספר תורת המלך מן המסד עד הטפחות. המסד – עצם הנחת היסוד השרירותית של דעתם הקדומה של מחברי הספר הנ"ל שדמו של גוי הפקר כביכול. והטפחות – ההוכחות המסתמכות לכאורה על מקורות שפורשו מתוך מגמתיות שלא כהלכה".

עוד כתב הרב אריאל לפינקלשטיין כי "קידשת שם שמיים רבים לבל יליזו על תורת ישראל לעז שאין בו ממש. הוכחת שדרך המלך, מלכו של עולם, נותן התורה היא שרחמיו על כל מעשיו".

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
11 תגובות - 11 דיונים מיין לפי
1
היתה לי הרגשה שזה יקרה.יישר כח למחבר.הרבה חילול השם
דוד | 14-12-2010 11:11
גרם תורת המלך הזה
2
פינקלשטיין היה תלמיד בינוני ומטה בישיבה
רונן, נתיבות | 14-12-2010 11:19
למרות שתמיד היו לו נטיות נאו רפורמיות, אז ברור למה רבני צהר משלמים לו כדי להוציא קונטרסים
3
מגיב 2 - אני מבין שאתה המדרג הרשמי של הישיבה.
חמורבי השלישי | 14-12-2010 11:59
אז יש לי עוד כמה שאלות למעלת כבודו הרב החשוב: פרסמת את טבלת הדירוג של כל התלמידים? אתה גם בודק את רמת הדתיות של כל התלמידים? גם לזה יש לך טבלאות סדורות ומוכנות? מי הסמיך אותך? מי אמר לך שרבני צוהר שלמו לו? ומי שמך לרמוז שרבני צוהר הם ניאו רפורמים? אולי יש לך גם מה להגיד על הרב אריאל? אולי תקרא גם לו ניאו-רפורמי? אולי קיבלת את ההסמכה ישירות מריבונו של עולם? אולי במראות הנבואה?
4
ניתן להשיג את הספר במייל: derech.ha@gmail.com.
משה כהן | 14-12-2010 12:26
כמו כן, ניתן להוריד אותו ב-pdf באתר ישיבת ההסדר נתיבות: www.yhn.co.il
5
אף פעם לא למד כאן תלמיד כזה....
מיזה רונן מנתיבות? | 14-12-2010 13:00
מעניין....
6
רונן מתגובה 2 היה תלמיד עלוב
דניאל, נתיבות | 14-12-2010 13:56
אף פעם לא למד תורה, רק הסתכל על אריאל בקנאה כל היום, היו לו מעט נטיות ניאו-חשוכות, וסתם נטיות בכללי
7
עלעלתי בספר
למען ציון לא אחשה | 14-12-2010 13:56
עושה רושם של ספר רציני מאד. יישר כוחו של המחבר.
8
את תגובות 2 ו6. תודה
למערכת- בבקשה למחוק | 14-12-2010 14:16
9
ל-3
| 19-12-2010 18:12
לידיעתך, הרב אריאל לא קרא לא את תורת המלך ולא את דרך המלך (על פי עדותו)
10
הנה מלחמות היהודים, כמו שאני אוהב
| 21-12-2010 9:43
רב כתב ספר (לא קראתי, כנראה גם לא אקרא) תלמיד ענה לו (לא קראתי, כנראה גם לא אקרא) רב אחד (גדול תורה, בכל קנה מידה) הסכים לזה, רב שני (גדול תורה, בכל קנה מידה) הסכים להוא. באים תלמידים, הוא ככה, זה ככה. ההוא פחות ההוא יותר. חבר'ה. די. למה להתעסק בקטנות? תחדשו. תלמדו. יאללה, שטייגן.
11
תגובה לדרך המלך
תורת המלך | 08-02-2011 22:35
http://www.odyosefchai.org.il/index.php?option=com_content&view=article&id=957:2011-02-08-19-07-58&catid=245:2010-09-01-07-16-38&Itemid=339