יצא ספר שמפריך את חיבורו של הרב שפירא "תורת המלך"
אריאל פנקלשטיין בוגר ישיבת ההסדר בנתיבות חיבר ספר שכל עניינו התמודדות עם התפיסה ההלכתית של מחבר הספר "תורת המלך" הרב יצחק שפירא על הלכות הריגת גויים. הרב יעקב אריאל על הספר: "הצלחת להפריך את עיקרי טיענוהם של מחברי הספר תורת המלך".
בוגר ישיבת ההסדר בנתיבות אריאל פינקלשטיין חיבר ספר שכל עניינו התמודדות עם הטיעונים ההלכתיים והתורנים של הרב יצחק שפירא מחבר הספר "תורת המלך".
הספר "תורת המלך" עורר מהומה רבה בתקשורת. השמאל בישראל שאג על מחבר הספר ותפיסתו התורנית. פוליטיקאים ואנשי ציבור האשימו את הרב שפירא בגזענות ובמתן היתר הלכתי לפגיעה בערבים.
בעקבות הפולמוס ישב אריאל פינקלשטיין על המדוכה וחיבר ספר הלכתי שמטרתו היא התמודדות הלכתית עם טיעוניו של הרב יצחק שפירא. שם הספר נקרא "דרך המלך – גזענות ואפליית גויים בהלכה".
הרב יעקב אריאל רבה של העיר רמת גן ונשיא צהר רשם הסכמה לספרו של פינקלשטיין ושם הוא כתב: "ישר כוח על ספרך המתמודד בצורה ריצינית ועניינית עם הספר תורת המלך. לא בהצהרות לתקשורת ולא בחקירות משטרתיות יטופל הנושא הקשה אלא בדרך המלך בה הלכת".
הרב אריאל כתב כי פינקלשטיין הפריך לחלוטין את עיקרי טיעוניו של הרב שפירא. "הצלחת להפריך את עיקרי טיענוהם של מחברי הספר תורת המלך מן המסד עד הטפחות. המסד – עצם הנחת היסוד השרירותית של דעתם הקדומה של מחברי הספר הנ"ל שדמו של גוי הפקר כביכול. והטפחות – ההוכחות המסתמכות לכאורה על מקורות שפורשו מתוך מגמתיות שלא כהלכה".
עוד כתב הרב אריאל לפינקלשטיין כי "קידשת שם שמיים רבים לבל יליזו על תורת ישראל לעז שאין בו ממש. הוכחת שדרך המלך, מלכו של עולם, נותן התורה היא שרחמיו על כל מעשיו".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו