ראשי החוג הגאה במפלגת העבודה שיגרו מכתב ליו"ר הכנסת, חבר הכנסת יולי אדלשטיין, ובו דרישה להדיח את סגנו, חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ', מתפקידו, כך פורסם באתר וואלה news.
דרישתם של נעה גולני וניב סוניס מגיעה בעקבות התבטאותו של סמוטריץ' לאחר מעצרו של גלעד קליינר שהביע תמיכה במעשיו של ישי שליסל לפיה "ציד המכשפות התחיל, כל מי שמעז להתנגד לנישואים חד-מיניים ולמצעדי תועבה נעצר על ידי המשטרה. זה הזוי, יום שחור לדמוקרטיה", אמר סמוטריץ'.
דרישתם של גולני וסוניס נשענת על הצעד בו נקט אדלשטיין כלפי סגנו חבר הכנסת אורן חזן, שהושעה מניהול ישיבות הממשלה בעקבות תחקיר ערוץ 2.
על פי המכתב "גינוי מעצרו של קליינר הוא לא פחות מיריקה בפרצופו של בית המחוקקים הישראלי, המעמידה בספק רב את כשירותו של סמוטריץ' לכהן כחבר כנסת כלל, ובוודאי שכסגן יו"ר הכנסת. הוכחת כי ממלכתיות הכנסת היא נר לרגליך, כשבחרת להדיח מתפקידו כיו"ר הכנסת את ח"כ אורן חזן. נבקש ממך להצהיר היום כי מי שמסית ומתסיס נגד אוכלוסייה ומיעוט בישראל – לא יישא בתפקיד ממלכתי בכנסת ישראל".
חברת הכנסת מיכל בירן, הצטרפה אף היא לדרישה לפטר את סמוטריץ': "עשבים שוטים אינם גדלים בחממה, וכנסת ישראל בוודאי שלא יכולה לשמש כר ל'עשבים' כאלו. העובדה שבצלאל סמוטריץ' מכהן כסגן יו"ר הכנסת היא ביזיון ומביישת את מוסד הכנסת. אני מקווה כי אדלשטיין ייעתר לבקשה וידיח את סמוטריץ' מתפקידו", אמרה לוואלה! NEWS.
סמוטריץ' מצידו הגיב ואמר כי "על פי השמאל, חופש הביטוי הוא רק לדעות שהשמאל מאמין בהם. המצב הוא כזה גם בנושא החרם על ישראל, גם בנושא פגיעה בחיילי צה"ל וגם בנושא הקמת מדינה פלסטינית. אני מציע לחבריי במפלגת העבודה שיפנימו שיש מנהיגים שחושבים אחרת והאיומים לא ישפיעו על דרכי ואמונותיי".
מה דעתך בנושא?
16 תגובות
0 דיונים
אסור לרצוח אף אדם ולא משמח שילדה נרצחה אבל מוזר שאדם נעצר על גילוי שמחה!!! שכחתם איך ערביי ישראל רקדו על הגגות במלחמת המפרץ ובמלחמות
07:59 07.08.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מעניין מה הקשר בין השמאל לבין ההומואים הלסביות חיילי צהל שהם מלשינים עליהם ואהבת אוייבי מדינת ישראל ושנאת היהודים ותקיפת כל המתנגדים לדרכם די הגזמתם ונמאסתם
07:49 07.08.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מעניין מה הקשר בין השמאל לבין ההומואים הלסביות חיילי צהל שהם מלשינים עליהם ואהבת אוייבי מדינת ישראל ושנאת היהודים ותקיפת כל המתנגדים לדרכם די הגזמתם ונמאסתם
07:49 07.08.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מעניין מה הקשר בין השמאל לבין ההומואים הלסביות חיילי צהל שהם מלשינים עליהם ואהבת אוייבי מדינת ישראל ושנאת היהודים ותקיפת כל המתנגדים לדרכם די הגזמתם ונמאסתם
07:49 07.08.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אריק
גלעד קליינר ישב 15 שנה בכלא על כתיבה מיותרת בפייסבוק . גם חברי ח"כ בצלאל סמוטריץ צריך לחשוב לפני שמדברים . לצערי היחס מהשמאל בנוסח רוסיה הקומניסטית בשיתוף הקהילה הלטבית...
גלעד קליינר ישב 15 שנה בכלא על כתיבה מיותרת בפייסבוק . גם חברי ח"כ בצלאל סמוטריץ צריך לחשוב לפני שמדברים . לצערי היחס מהשמאל בנוסח רוסיה הקומניסטית בשיתוף הקהילה הלטבית הם אסון לדמוקרטיה
המשך 06:42 07.08.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
צחי
שנא ה' כל גבה לב
22:02 06.08.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
איך אנשים כאן מצדיקים רצח של נערה מבריקה
ל9 לא תרצח
15:19 06.08.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ל-3 נערה בת 16 נרצחה בגלל התגרות הלהטבי"ם. ל-4 גם חוקי הטבע נקבעו מזמן, הגיע הזמן להתעלם מהם.
12:56 06.08.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בבאברוך
כנסת ישראל בוודאי שלא יכולה לשמש כר ל'עשבים' כאלו
12:52 06.08.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
איתן
בושה !!!!! יש להבחין בין התנגדות למצעד לבין תמיכה במי שדוגל באלימות. שמחה על מות נערה שצעדה במצעד - כשל מוסרי. תמיכה ולו מסויגת באדם כזה - דבר נורא !!!...
בושה !!!!! יש להבחין בין התנגדות למצעד לבין תמיכה במי שדוגל באלימות. שמחה על מות נערה שצעדה במצעד - כשל מוסרי. תמיכה ולו מסויגת באדם כזה - דבר נורא !!! אוי לו לבית היהודי ולציבור הדתי לאומי שזה נציגה בכנסת. אני מתבייש !!
המשך 11:24 06.08.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר