אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

מתכון קייצי ומרענן: מיקס סלט ירוק וקרוטונים לצד רוטב יוגורט וקשקבל

לרגל ימי הקיץ החמים, מתכון לסלט ירוק ופריך במיוחד עם קרוטונים אפויים לסלט בתיבול ביתי. הקרוטונים בתיבול ביתי ועדין, משתלבים נהדר עם רוטב היוגורט, ויוצרים סלט המתאים כתוספת לארוחה או כארוחה קלילה. בתיאבון

מתכון קייצי מרענן: מיקס סלט ירוק וקרוטונים
  סלט ירקות וקרוטונים עם קשקבל ויוגרוט. (צילום: יולה זובירצקי)

לרגל ימי הקיץ החמים, מגישה "עינת תעשיות מזון", מתכון לסלט ירוק ופריך במיוחד עם קרוטונים אפויים לסלט בתיבול ביתי. הקרוטונים בתיבול ביתי ועדין, משתלבים נהדר עם רוטב היוגורט, ויוצרים סלט המתאים כתוספת לארוחה או כארוחה קלילה. בתיאבון!

מצרכים (ל- 2 סועדים):

לסלט

1/2 חבילה קרוטונים אפויים בתיבול ביתי אסם (180 גר' בחבילה)

3-4 עלי בצק ירוק

1 ראש חסה קטנה

1 כוס תערובת חמוציות, צימוקים, אגוזי מלך טבעיים

2-3 כפות גרגירי תירס מתוק

1/2 כפית מלח גס

1/4 כפית פלפל שחור אנגלי טחון

100 גרם גבינת קשקבל מגוררת

לרוטב יוגורט

1 גביע יוגורט טבעי 3% (200 גר')

50 גרם גבינת קשקבל מגוררת

1 גבעול בצל ירוק קצוץ דק

1 כף גרידת לימון

1 כף סילאן

1 כף לימון

1 כפית שמן זית

1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. להכנת הרוטב: במעבד מזון מערבבים את כל החומרים: יוגורט, גבינה, בצל, שמן, גרידת לימון ומלח עד לקבלת מרקם אחיד.
  2. חותכים את החסה לרצועות דקות כמו גם את עלי הבצל הירוק לעיגולים קטנים.
  3. מרכיבים את המנה: בכלי שקוף, עורמים שכבות של קרוטונים, חסה, צימוקים, אגוזים, חמוציות, תירס ובצל ירוק.
  4. מגישים לצד הסלט את המתבל או מזלפים מעל.

==

המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור הקולינרי sweet weekend.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
עדיף בלי חסה מחשש לחרקים
| 03-08-2015 12:11