סערת אורן חזן.

יו"ר הכנסת, חבר הכנסת יולי אדלשטיין (הליכוד) מתייחס לסערה סביב תחקיר חדשות 2 אודות התנהלותו, לכאורה, של סגנו, חבר הכנסת אורן חזן, בשנים שקדמו לבחירתו לכנסת והביע צער שלא הוא זה שבוחר את הסגנים שלו.

לדברי אדלשטיין: "אילו יכולתי לבחור את הסגנים שלי, יכול להיות שהמבוכה של אתמול הייתה נחסכת, אבל לצערי הרב אין לי את הסמכות הזאת".

(צילום; ערוץ הכנסת)

[[[http://www.srugim.co.il/wp-content/uploads/2015/06/ערוץ-הכנסת-יולי-אדלשטיין-על-אורן-חזן-לו-יכולתי-לבחור-סגנים-שלי-היתה-נחסכת-מבוכה-10.6.151.mp4]]]

כזכור, אתמול זימן אדלשטיין את חזן לשיחה בלשכתו בסיומה הודיע לו אדלשטיין כי לפי שעה הוא לא יוכל לנהל את ישיבות הכנסת.

יש לציין כי לאדלשטיין אין סמכות לפטר את חזן, וכי הדחתו תתאפשר רק בתמיכת 90 חברי כנסת, ובשיחה בין השניים הבהיר חזן כי אין בכוונתו להתפטר.

"בשיחה בין השניים הבהיר יו"ר הכנסת לח"כ חזן כי לאור הדברים שלכאורה מיוחסים לו ונוכח האווירה הציבורית שנוצרה, הוא לא ישבצו בניהול ישיבות מליאת הכנסת", נמסר מלשכת אדלשטיין. "יו"ר הכנסת הביע באזני ח"כ חזן תקווה כי ינקה את שמו מכל חשד שמיוחס לו. יו"ר הכנסת הודיע למזכירות הכנסת שלא לשבץ את ח"כ חזן לניהול ישיבות המליאה עד להודעה חדשה".

כזכור, חזן מצידו הכחיש בתוקף את הפרסומים שהובאו בתחקיר של כתב ערוץ 2 עמית סגל והבהיר כי בכוונתו להגיש תביעה נגד ערוץ 2 ונגד סגל בעצמו.

"הפעם אני לא עובר בשתיקה על דברי שקר מתועבים וחסרי בסיס", כתב חזן בדף הפייסבוק שלו.לדבריו: "הנחיתי את עורך הדין שלי לשלוח כבר הערב מכתב התראה לפני תביעה נגד ערוץ 2 ועמית סגל. שיתייצבו בבית המשפט ויוכיחו בפני שופט את כל ההבלים והשקרים שהציגו הערב לצופים".