חדשות

צפו בתיעוד: מסע הכומתה הראשון של החטיבה החרדית

רגע לפני טקס הסיום בכותל המערבי, בצה"ל מציגים תיעודים ממסע הכומתה של הפלוגה הסדירה הראשונה בחטיבת "חשמונאים" החרדית. צפו

((צילום: דובר צה"ל))

רגע לפני טקס הסיום בכותל המערבי, בצה"ל פרסמו כעת (רביעי) תיעודים ממסע הכומתה הראשון של הפלוגה הסדירה הראשונה בחטיבה החרדית החדשה "חשמונאים".

צפו בתיעוד:

חשמונאים 1
חשמונאים 1| צילום: (צילום: דובר צה"ל)

כאמור, טקס הסיום של מסע הכומתה יתקיים הבוקר בכותל המערבי בירושלים, במעמד מפקד החטיבה, אלוף-משנה א', חיילי הפלוגה, בני משפחותיהם ומפקדים בכירים מצה"ל. הלוחמים יקבלו את הכומתות החדשות שלהם – כחול כהה, בדומה לכומתת חיל הים – כסמל להשלמת המסלול המבצעי.

חשמונאים 2
חשמונאים 2| צילום: (צילום: דובר צה"ל)

מדובר ברגע היסטורי עבור צה"ל והחברה החרדית, עם סיום מסלול הלחימה של מחזור הלוחמים הראשון במסגרת חטיבת "חשמונאים". האירוע מגיע לאחר מסע מאתגר שהתקיים בשבוע שעבר, במסגרתו טיפסו הלוחמים להר החרמון כחלק ממסע הכומתה המסורתי. את הטקס בכותל יפתחו החיילים בתפילת שחרית חגיגית יחד עם בני משפחותיהם, מה שמדגיש את החיבור בין השירות הצבאי לערכי החברה החרדית.

חשמונאים 3
חשמונאים 3| צילום: (צילום: דובר צה"ל)

חטיבת "חשמונאים" הוקמה כדי לתת מענה ייחודי לשילוב צעירים חרדים בלחימה סדירה, תוך שמירה על אורח חייהם הדתי. סיום המסלול של הפלוגה הראשונה מהווה אבן דרך חשובה בניסיון של צה"ל להרחיב את מסגרות השירות לחרדים ולחזק את תרומתם לביטחון המדינה.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

6 תגובות
6
מעולה .. יש בשר תותחים חדש לשלוח לעזה ..
06.08.25

נתניהו מוכן להקריב אלפים כדי להחזיק עוד יום על הכסא ... ובזמן שאנחנו מתים בעזה , הוא דואג לסדר את ילדיו עם דירות בבריטניה וארה"ב... יש לנו ראש ממשלה שיותר דומה לסנדק של ארגון פשע... הוא מוקף באוסף חברי הקואלציה שיותר ויותר נראים כמו חבורת "החיילים" שלו או "הקופים" שלו ... זה לאן שהגיע המדינה בראשות נתניהו ... רקבון שהביא את המדינה לאסון הגדול ביותר בתולדותיה, למשבר כלכלי שהטפשים עוד לא קולטים , לשסע חברתי שלא היה כמוהו, לבידוד בינלאומי מוחלט , ישראלים נרדפים בכל חור בעולם , ופה הפשיעה משתוללת , שיא ברציחות, שיא בגניבות, שיא בפרוטקשן, שיא בפשיעה חקלאית , שיא בגניבת כלי רכב , שיא בגבית דמי חסות , אין בטחון פנים , אין חינוך , אין סעד , אין בריאות , הלומי קרב מתאבדים ולאף אחד לא אכפת , חיילים מתאבדים וזה לא מזיז , עסקים מתמוטטים, חברות פושטות רגל , וכל זה לא כולל את אלפי החללים ועשרות אלפי הפצועים, ומאות אלפי חסרי הדיור ... מי האדיוט שרוצה כזה ראש ממשלה ?

הצטרפו אלינו