חדשות

בצה"ל מגיבים לדיווח על הרמטכ"ל: "קשקוש מוחלט"

בצה"ל מכחישים בתוקף את הדיווחים על כוונת הרמטכ"ל להתפטר, ומכנים אותם "קשקוש מוחלט". במקביל, הצבא ממשיך בפעילות מבצעית אינטנסיבית ברחבי רצועת עזה

בצה"ל מגיבים לדיווח על הרמטכ"ל: "קשקוש מוחלט"
צילום: צילום: דו"צ

בצה"ל הבהירו הבוקר כי הדיווחים על כך שהרמטכ"ל, רב אלוף אייל זמיר, מתכוון להתפטר אם לא תהיה התקדמות בעסקת החטופים הם "קשקוש מוחלט ואין בהם שום אמת וכוונה".

בצה"ל הדגישו כי בשבוע שעבר הצבא הציג לדרג המדיני חלופות שונות להמשך הפעילות בשטח. לכל חלופה יתרונות וחסרונות, אך כולן ישימות, וכעת בצה"ל ממתינים להנחיות אסטרטגיות להמשך הדרך.

אייל זמיר דוצ
אייל זמיר דוצ| צילום: האלוף אייל זמיר (ארכיון דו"צ)

פעילות צה"ל ברחבי הרצועה

בשטח, הפעילות נמשכת. לצד שחרור של לוחמי מילואים רבים ורענון של לוחמי סדיר, הכוחות ממשיכים בניקוי השטח, השמדת תשתיות והגנה על האזורים שנכבשו במבצע "מרכבות גדעון".

  • בדרום רצועת עזה: לוחמי המילואים של צוות הקרב החטיבתי 179 השלימו השמדת מאות תשתיות טרור מעל ומתחת לקרקע. בשיתוף חיל האוויר, הושמדו מבנים ממולכדים, עמדות תצפית וירי, ותוואי תת-קרקעי באורך 300 מטרים.

  • במרכז וצפון הרצועה: כוחות אוגדה 99 נלחמים לאיתור והשמדת תשתיות, וכוחות חטיבת נח"ל חיסלו מחבלים באמצעות ירי פגזים.
  • בצפון הרצועה: כוחות אוגדה 162 מחסלים מחבלים ומשמידים תשתיות טרור. בסוף השבוע, כוחות חטיבה 401 זיהו וחיסלו ארבעה מחבלים מהאוויר.
  • בדרום רצועת עזה (המשך): כוחות אוגדה 143 ואוגדה 36 ממשיכים לחסל מחבלים ולהשמיד תשתיות טרור תת-קרקעיות ומבנים ששימשו את המחבלים.

לסיכום, הלחימה נמשכת, אך באופן פחות עצימה. בצה"ל מדגישים שאין אמת בפרסומים על התפטרות הרמטכ"ל.

תגובות

6
6
חנונה
04.08.25

כל בוקר ספין חדש ". זאב , זאב ואין זאב" הציבור נרדם מרוב ספינים. זה מה שהביא את אסון 7/10 עד היום

5
שמלא
04.08.25

כל מי שמציע להיכנע לחמאס גם לא היה מוציא את מבצע אנטבה כי 'קיים חשש שבני ערובה ייפגעו'. אני מבין את בני המשפחה אבל לא את האחרים שנסחפים ומפקירים 10 מליון אחרים

4
שר פרזיט ומשתמט
04.08.25

מסכן הרמטכ"ל.עובד עם ממשלת שוטים ורשעים בטוח שהוא מתחרט שקבל את התפקיד.