שר החוץ גדעון סער הגיב היום (חמישי) להחלטת הבית הלבן להטיל סנקציות על בכירי הרשות הפלסטינית ואש"ף, כשבדבריו הודה למזכיר המדינה מרקו רוביו ונשיא ארה"ב דונלד טראמפ על המהלך.
"אני מודה למזכיר המדינה מרקו רוביו ולמחלקת המדינה האמריקאית על הבהירות המוסרית בהטלת הסנקציות על אנשי הרשות הפלסטינית וחברי 'אש"ף" אמר סער. "על הרשות הפלסטינית לשלם מחיר על המדיניות המתמשכת שלה לתשלומים למחבלים ומשפחותיהם עבור פיגועים ועל ההסתה נגד ישראל בבתי הספר, בספרי הלימוד, במסגדים ובתקשורת הפלסטינית".
עוד ציין כי "הפעולה החשובה הזו של הנשיא טראמפ וממשלו חושפת גם את העיוות המוסרי של מדינות מסוימות שאצו-רצו להכיר במדינה פלסטינית וירטואלית תוך עצימת עין מתמיכתה של הרש״פ בטרור ובהסתה".
כאמור, מחלקת המדינה האמריקנית הודיע היום על הטלת סנקציות נגד בכירי אש"ף והרשות הפלסטינית, זאת בעקבות טענות להסתה ושיבוח אלימות וטרור – במיוחד בספרי הלימוד של הרשות. בדו"ח מחלקת המדינה נאמר כי הם אינם עומדים בהתחייבויותיהם על פי חוקי התאמות התחייבויות אש"ף מ-1989 וחוק התחייבויות השלום במזרח התיכון.
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
שירי מנתניה
על הקטארים להסגיר את ראשי החמאס!
17:53 31.07.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רפאל
ומה איתנו ממשיכים להעביר להם כסף לרוצחים .איזו רפיסות .
17:37 31.07.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר