מבזקים
סרוגים

גם קנדה תכיר במדינה פלסטינית. טראמפ: פרס לטרור

לאחר צרפת, בריטניה ומדינות נוספות, גם קנדה הכריזה הלילה כי תתמוך במדינה פלסטינית בכפוף לרפורמות משמעותיות ברשות. בחמאס כבר מכריזים על ניצחון.

גם קנדה תכיר במדינה פלסטינית. טראמפ: פרס לטרור
גם קנדה תכיר במדינה פלסטינית. טראמפ: פרס לטרור צילום: (צילום: דורון הורביץ/פלאש90)

ראש ממשלת קנדה, מארק קרני, הודיע הלילה כי מדינתו תתמוך גם היא בהכרה במדינה פלסטינית במסגרת עצרת האו"ם שתתקיים בחודש ספטמבר. עם זאת הצהיר קרני כי התנאי לתמיכה בהכרה במדינה פלסטינית יהיה כפוף לרפורמות משמעותיות ברשות הפלסטינית, ביניהם בחירות ללא השתתפות החמאס ופירוז מוחלט מנשק.

בתוך כך, משרד החוץ הישראלי גינה את החלטת ממשלת קנדה ואת שינוי עמדתה. על פי לשון ההודעה "ישראל דוחה את הודעת ראש ממשלת קנדה. שינוי העמדה של ממשלת קנדה בעיתוי הנוכחי הוא פרס לחמאס ופוגע במאמצים להגיע להפסקת אש בעזה ולמתווה לשחרור החטופים".

שורדת השבי נגד סטארמר: "זו לא דיפלומטיה – זה כישלון. תתבייש"
שורדת השבי נגד סטארמר: צילום: שורדת השבי נגד סטארמר:

גם הנשיא טראמפ גינה ההחלטה. גורם אמריקני מסר לסוכנות רויטרס כי הנשיא טראמפ סבור בעת הזאת כי הכרה במדינה פלסטינית מהווה פרס לחמאס וכי הוא מתנגד למתן פרסים לארגון הטרור. בנוסף, טראמפ הוציא הודעה כי לאור עמדתה החדשה בנושא, יהיה קשה מאוד להגיע איתה להסכם סחר.

הנשיא טראמפ. צילום: לב ראדין, שאטרסטוק

מנגד, אבו מאזן הוציא הודעה בה הוא מברך את ההחלטה הקנדית והגדיר אותה כ"היסטורית". גם בחמאס כמובן ברכו על ההחלטה ואמרו כי הכרה במדינה פלסטינית היא "ניצחון".

קנדה מצטרפת לגל של מדינות נוספות שהכריזו על כך בימים האחרונים כמו בריטניה, צרפת, אוסטרליה ועוד.

מדינה פלסטינית קנדה ראש ממשלת קנדה