ממשלת הולנד הודיעה היום (שלישי) כי החליטה לאסור את כניסתם של השרים איתמרבן גביר ובצלאל סמוטריץ' לתחומה בנימוק שהם עודדו אלימות של מתנחלים נגד פלסטינים, דגלו בהרחבת התנחלויות לא חוקיות וקראו לטיהור אתני ברצועת עזה.

אמש לאחר הכרזתו המקוממת של נשיא צרפת עמנואל מקרון, בה הוא טען כי מדינתו תכיר במדינה פלסטינית, משרד החוץ האמריקני יצא  בצעד נגדו, ותקף את ועידת 2 המדינות המתוכננות של האו"ם.

נזכיר כי הוועידה בהובלת צרפת וסעודיה, אמורה לעסקות בנושא קידום פתרון 2 המדינות. לוועידה מגיעים עשרות שרי חוץ מרחבי העולם, ישראל וארה"ב מחרימות אותה.

בהודעת משרד החוץ האמריקני נמסר: "השבוע, האומות המאוחדות יארחו כנס לא פרודוקטיבי ובזמן לא מתאים על פתרון שתי המדינות בעיר ניו יורק. זהו מהלך שיווקי שמתרחש באמצע מאמצים דיפלומטיים עדינים כדי לסיים את הסכסוך. רחוק מהקידום של שלום, הכנס יאריך את המלחמה, יעצים את חמאס, ויגמול לו על ההשתהות ובו בזמן יסכן מאמצים אמיתיים להשגת שלום".

עוד נטען: "כפי שהבהיר השר רוביו, המהלך הזה הוא עלבון למתמודדים עם טבח ה-7 באוקטובר ותגמול לטרור. זה משאיר חטופים לכודים במנהרות. ארצות הברית לא תשתתף בהשפלה הזאת, אך תמשיך להוביל מאמצים אמיתיים לסיים את הקרב ולהביא שלום קבוע.