חדשות

הלך לעולמו הרב אליהו צלאח ממקימי מושב שתולה

הרב צאלח אליהו, ממקימי מושב שתולה הלך לעולמו בגיל 93. הוא השיא משואה ביום העצמאות התשפ"ג. פעל כל חייו לשימור מורשת יהדות כורדיסטן

הלך לעולמו הרב אליהו צלאח ממקימי מושב שתולה
צילום: צילום: בנצי רובין

הרב צאלח אליהו, ממקימי מושב שתולה הלך היום (שני) לעולמו בגיל 93. הוא השיא משואה ביום העצמאות התשפ"ג. פעל כל חייו לשימור מורשת יהדות כורדיסטן.

צלאח אליהו, ינולד בארביל למשפחת רבנים שהנהיגה את קהילות יהודי כורדיסטאן בצפון עיראק , ופעל לאורך השנים בשימור מורשת יהודי כורדיסאטן. ברח מגיוס לצבא העיראקי עלה לבדו לארץ ושירת בגבעתי.

הלך לעולמו סא"ל הרב בנימין מכלוף

ביום העצמאות התשפ"ג נבחר להדליק משואה, לפני ההדלקה בירך את המדינה בראיון לסרוגים: " ביום העצמאות ה-75 של מדינת ישראל, אני מברך את המדינה, "וַהֲבִיאוֹתִים אֶל הַר קָדְשִׁי וְשִׂמַּחְתִּים בְּבֵית תְּפִלָּתִי עוֹלֹתֵיהֶם וְזִבְחֵיהֶם לְרָצוֹן עַל מִזְבְּחִי כִּי בֵיתִי בֵּית תְּפִלָּה יִקָּרֵא לְכָל הָעַמִּים. כִּי בְשִׂמְחָה תֵצֵאוּ וּבְשָׁלוֹם תּוּבָלוּן הֶהָרִים וְהַגְּבָעוֹת יִפְצְחוּ לִפְנֵיכֶם רִנָּה וְכָל עֲצֵי הַשָּׂדֶה יִמְחֲאוּ כָף".

אני מאחל לעם ישראל, איחוד מלא, לשבת ביחד כולם בלב אחד ובנפש חפצה למען המדינה. ואז שום אויב ואורב ושונא לא יוכל לנו. אנחנו יכולים לנצח תמיד את כל הגויים, אם אנחנו מאוחדים. יהי רצון שנהיה כולנו מאוחדים בלב אחד".

תגובות

2
2
שלומי
28.07.25

ברוך דיין האמת

1
:(
29.07.25

תהא מנוחתו עדן שתולה לא קיבוץ. חבל על הבערות...