הרב צאלח אליהו, ממקימי מושב שתולה הלך היום (שני) לעולמו בגיל 93. הוא השיא משואה ביום העצמאות התשפ"ג. פעל כל חייו לשימור מורשת יהדות כורדיסטן.
צלאח אליהו, ינולד בארביל למשפחת רבנים שהנהיגה את קהילות יהודי כורדיסטאן בצפון עיראק , ופעל לאורך השנים בשימור מורשת יהודי כורדיסאטן. ברח מגיוס לצבא העיראקי עלה לבדו לארץ ושירת בגבעתי.
ביום העצמאות התשפ"ג נבחר להדליק משואה, לפני ההדלקה בירך את המדינה בראיון לסרוגים: " ביום העצמאות ה-75 של מדינת ישראל, אני מברך את המדינה, "וַהֲבִיאוֹתִים אֶל הַר קָדְשִׁי וְשִׂמַּחְתִּים בְּבֵית תְּפִלָּתִי עוֹלֹתֵיהֶם וְזִבְחֵיהֶם לְרָצוֹן עַל מִזְבְּחִי כִּי בֵיתִי בֵּית תְּפִלָּה יִקָּרֵא לְכָל הָעַמִּים. כִּי בְשִׂמְחָה תֵצֵאוּ וּבְשָׁלוֹם תּוּבָלוּן הֶהָרִים וְהַגְּבָעוֹת יִפְצְחוּ לִפְנֵיכֶם רִנָּה וְכָל עֲצֵי הַשָּׂדֶה יִמְחֲאוּ כָף".
"הִנֵּה אֵל יְשׁוּעָתִי אֶבְטַח וְלֹא אֶפְחָד כִּי עָזִּי וְזִמְרָת יָהּ ה' וַיְהִי לִי לִישׁוּעָה. וַאֲמַרְתֶּם בַּיּוֹם הַהוּא הוֹדוּ לַה' קִרְאוּ בִשְׁמוֹ הוֹדִיעוּ בָעַמִּים עֲלִילֹתָיו הַזְכִּירוּ כִּי נִשְׂגָּב שְׁמוֹ. זַמְּרוּ ה' כִּי גֵאוּת עָשָׂה מוּדַעַת זֹאת בְּכָל הָאָרֶץ. צַהֲלִי וָרֹנִּי יוֹשֶׁבֶת צִיּוֹן כִּי גָדוֹל בְּקִרְבֵּךְ קְדוֹשׁ יִשְׂרָאֵל".
אני מאחל לעם ישראל, איחוד מלא, לשבת ביחד כולם בלב אחד ובנפש חפצה למען המדינה. ואז שום אויב ואורב ושונא לא יוכל לנו. אנחנו יכולים לנצח תמיד את כל הגויים, אם אנחנו מאוחדים. יהי רצון שנהיה כולנו מאוחדים בלב אחד".
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
:(
שתולה לא קיבוץ. חבל על הבערות...
07:39 29.07.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שלומי
ברוך דיין האמת
18:54 28.07.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר